Opleider onderzoekt heftruckchauffeurs • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Opleider onderzoekt heftruckchauffeurs


BLOM opleidingen start een groot nationaal onderzoek onder heftruckchauffeurs. Doel is om inzicht te krijgen in waar de chauffeurs tevreden dan wel ontevreden over zijn. BLOM wil de resultaten gebruiken om de intern transportwereld te verbeteren.

Het is voor het eerst dat een dergelijk groot onderzoek wordt uitgevoerd onder heftruckchauffeurs. Het onderzoek vindt plaats middels een vragenlijst die online beschikbaar is voor alle chauffeurs van intern transportmiddelen. De vragen gaan onder andere in op veiligheid in het magazijn, interne communicatie en procedures. Chauffeurs die willen deelnemen aan het onderzoek, kunnen dit tot 15 juli doen via www.blomopleidingen.nl/onderzoek. De resultaten van het onderzoek publiceert BLOM opleidingen in september.

Problemen op de werkvloer

BLOM opleidingen vindt het belangrijk dat heftruckchauffeurs de kans krijgen om hun mening te laten horen. Maarten Dullaert, commercieel manager bij BLOM opleidingen: “Veel zaken worden op managementniveau besproken, maar veel problemen spelen zich op de werkvloer af. Met dit onderzoek willen we in kaart brengen waar chauffeurs precies tegen aanlopen.”

Bewustwording

Jaarlijks vinden er gemiddeld zo’n 1.700 ongevallen plaats, waarvan 125 zware ongelukken en zeven dodelijke ongevallen. Volgens BLOM opleidingen kan de bewustwording beter. “Als opleider voelen we ons verantwoordelijk voor het goed opleiden van onze cursisten. We weten alleen niet goed waar ze tegenaan lopen als ze terug zijn naar de werkvloer. We hopen met het onderzoek niet alleen onszelf, maar ook alle bedrijven in de transport en logistiek inzicht te geven in wat beter kan.” aldus Dullaert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven