Ook Nippon bij eerste bedrijven met AEO-status • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Ook Nippon bij eerste bedrijven met AEO-status


Staatssecretaris van Financiën De Jager heeft op 16 april 2008 de eerste AEO-certificaten uitgereikt aan negentien bedrijven, waaronder Nippon Express Nederland BV. Deze bedrijven worden door de douane als betrouwbare partners gezien en hebben bewezen hun logistieke organisatie vakkundig te beheren.

Self-assessment
In 2006 startte de Europese Commissie met een pilotproject betreffende “Authorised Economic Operators”. Deze Europese pilot kreeg eind 2006 een nationaal vervolg waarvoor Nederlandse bedrijven zich konden opgeven. Nippon Express Nederland BV werd januari 2007 door de Belastingdienst Douane uitgenodigd voor deelname aan het project met een zware self-assessment als opdracht. Deze werd positief beoordeeld.

Voorrang
Nippon Express Nederland BV heeft aansluitend het AEO-certificaat ontvangen. Bedrijven met een AEO-status zullen bij in- en uitvoer een voorrangsbehandeling van de douane krijgen. Dat betekent in de praktijk dat zendingen van Nippon Express Nederland BV aan minder fysieke en documentencontroles worden onderworpen. Het bedrijf mag bovendien zelf bepalen waar de controles plaatsvinden en hoeft minder informatie aan te leveren bij voorafgaande kennisgevingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven