Nordic ID verrast met RFID op Logistica • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nordic ID verrast met RFID op Logistica

Medea AXD RFID handterminal van Nordic ID

Op de komende ICT & Logistiek / Logistica 2015 introduceert Nordic ID maar liefst twee nieuwe RFID systemen voor logistieke toepassingen: de Medea AXD handterminal en de stationaire AR55 beamforming overhead reader.

De Medea AXD RFID handterminal is voorzien van een groot Gorilla Glass 2 touchscreen en krachtige 1 Watt RFID module. Het bijzondere is vooral de antennetechniek: in één antennebehuizing zitten meerdere antennes voor verschillende functies. Er is een circulair gepolariseerde antenne, voor het omnidirectioneel lezen van RFID tags. Verder zit er een cross-dipole antenne in, waarbij het verticale deel en/of het horizontale deel kan worden aangezet. Daarnaast is er ook nog een UHF nearfield antenne, voor betrouwbaar lezen en schrijven van RFID tags op korte afstand.

Stationaire AR55

AR55 RFID reader van Nordic ID
AR55 RFID reader van Nordic ID
Ook de nieuwe AR55 is speciaal bedoeld voor de logistiek en maakindustrie. Het is een RFID reader voor vaste montage, bijvoorbeeld aan het plafond of dockdeur doorgang. Er is een speciale ingebouwde antenne waarbij de RFID-stralen nauwkeurig kunnen worden gestuurd in een geprogrammeerde richting. Hierdoor is het mogelijk de richting te bepalen van RFID tags in beweging. Zo kun je vaststellen of een product of ladingdrager van of juist naar een opslag of vrachtwagen gaat en ook waar precies een RFID tag zich bevindt. Het is vrij eenvoudige meerdere AR55’s in een eigen netwerk te combineren, om zo het totale bereik te vergroten. De reader is voorzien van POE (Power Over Ethernet) en USB aansluiting voor eenvoudige montage met maar één enkele bedrading. De AR55 heeft behalve de ingebouwde beamforming antenne ook nog drie externe antennepoorten en een ingebouwde WLAN router.

Nordic ID, AIM paviljoen, hal/stand 08/C074

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven