Ga naar hoofdinhoud

Nilfisk brengt eerste hybride schrobzuigmachine


 

 

De ePower variant heeft een werkduur van 5,4 uur; de langste voor een batterijvariant, volgens Nilfisk
De ePower variant heeft een werkduur van 5,4 uur; de langste voor een batterijvariant, volgens Nilfisk

De Nilfisk CS7000 vertegenwoordigt een nieuwe generatie vloerreinigers. Het is de eerste ride-on veeg-schrob-zuigmachine van de producent die gebruikmaakt van hybride techniek. Daarmee is de combinatiemachine voor binnen- en buitengebruik groener en schoner dan zijn voorgangers. Het brandstofverbruik neemt af met ongeveer 30 procent. De uitstoot van schadelijke uitlaatstoffen daalt, of verdwijnt zelfs helemaal (bij de elektrisch aangedreven ePower variant, red.) en het geluidsniveau is lager.
Maar niet alleen mens en milieu hebben baat bij de vernieuwingen. Ook in de portemonnee zijn de voordelen merkbaar. De CS7000 is namelijk beduidend goedkoper in het gebruik. Volgens Nilfisk kent de nieuwkomer zelfs de laagste gebruikskosten van alle vergelijkbare combinatiemachines.

Laagste gebruikskosten

De lage gebruikskosten worden mogelijk dankzij verschillende innovaties. Zo heeft Nilfisk de complexe en onderhoudsgevoelige hydraulische systemen, die traditioneel zorgen voor de aandrijving van diverse onderdelen, vervangen. Grote hydrauliek reservoirs, filters en oliekoelers zijn verwijderd, evenals 98 procent van de hydrauliekslangen, pompen, motoren en kleppen.
In plaats van de onderhoudsgevoelige hydraulische aandrijving, koos de fabrikant bij de CS7000 voor intelligente elektronisch bediende en onderhoudsarme elektrische aandrijving. Met deze moderne en efficiënte Electric Drive Technology systemen bespaart de gemiddelde gebruiker volgens Nilfisk heel veel geld door een verlaging van de onderhoudskosten.
Tegelijkertijd maakt de technologie kleinere en compactere machines mogelijk, en zorgt deze voor praktische batterijreserve en een lager geluidsniveau. Een verhoging van het effectieve gebruik van brandstof en de werkduur leveren een verdere verlaging op van de totale operationele kosten.

Het DustGuard systeem verspreidt een fijne nevel en beperkt zo de stofvorming, veroorzaakt door het vegen met de zijborstels, tot 85 procent
Het DustGuard systeem verspreidt een fijne nevel en beperkt zo de stofvorming, veroorzaakt door het vegen met de zijborstels, tot 85 procent

Drie varianten

De hybride ride-on combinatiemachine is leverbaar in drie uitvoeringen: LPG-hybride, diesel-hybride en de ePower batterij-aangedreven, emissievrije uitvoering, waarbij laatstgenoemde machine geschikt is voor de industriële binneninzet in bijvoorbeeld magazijnen en distributiecentra. De elektrisch aangedreven versie kent volgens Nilfisk bovendien de langste werkduur voor een batterijvariant. Met één batterijlading kan de machine 5,4 uur worden ingezet.
De Nilfisk CS7000 maakt gebruik van elektrische hybride technologie. Doordat de motor een dynamo aandrijft, wordt elektriciteit opgewekt, ook bij wisselende snelheden. De opgewekte elektriciteit kan, als deze niet direct nodig is, worden opgeslagen in een 36 Volt batterijpakket, dat daarmee een buffer vormt voor piekbelastingen.
De Hybrid Drive reserveaccu stelt de gebruiker ook in staat om probleemloos naar een oplaadstation te rijden als de batterij leeg is.

Efficiënt en veilig

Een met de vloer meebewegend schrobdek en een zuigmond met wegbreekmechanisme voorkomen schade aan machine of objecten
Een met de vloer meebewegend schrobdek en een zuigmond met wegbreekmechanisme voorkomen schade aan machine of objecten

De robuuste combinatiemachine heeft een frame van kwalitatief zwaar staal en is eenvoudig te bedienen en te onderhouden met het eenknops bedieningspaneel en een basisonderhoud zonder gereedschap (veegborstels, schrobborstels en zuigmond kunnen zonder gereedschap worden vervangen).
De CS7000 veegt, schrobt en laat een droge vloer achter in één enkele arbeidsgang. Omdat de veegeenheid vóór de schrobunit is gepositioneerd, blijft het opgeveegde vuil droog en komt er geen schrobresidu in de vuilcontainer terecht. Voor de gebruiker betekent dit niet alleen een verhoogde productiviteit, maar ook een verdere afname van onderhoudstijd en -kosten, laat Nilfisk weten.
Standaard is de combinatiemachine uitgevoerd met twee zijborstels. Deze vegen de gehele breedte van de zuigmond en voorkomen zo verstopping. Voor een optimale bescherming van machine en objecten kan het 1.245 mm brede zwevende schrobdek 100 mm naar binnen bewegen. Schade wordt zo voorkomen en een effectieve reiniging van randen gegarandeerd. Ook de zuigmond heeft een veiligheidsbevestiging die losschiet indien deze achter een obstakel blijft hangen.
Voor schoonmaakmiddel en vuil water beschikt de Nilfisk CS7000 over hoge capaciteit (284 liter) corrosiebestendige tanks.

Diverse opties

Optioneel levert Nilfisk de CS7000 met het unieke Ecoflex-systeem. Dit systeem stelt de gebruiker in staat om de prestaties van de schrob-zuigmachine aan te passen aan de vervuiling op de vloer en het vereiste reinigingsniveau.
Mocht een extra grondige reinigingsbeurt nodig of gewenst zijn, bijvoorbeeld omdat een vloer meer vuile plekken bevat dan gebruikelijk, dan kan de gebruiker de Ecoflex-knop indrukken. Tijdelijk krijgt de machine dan extra vermogen. En even gemakkelijk kan weer worden teruggeschakeld naar de oorspronkelijke, energiezuinige instellingen voor een minimaal gebruik van water, schoonmaakmiddel en borsteldrukenergie.
Andere opties zijn een warmwater element waarmee ook met warm water (tot 55 °C) kan worden gewerkt, een hogedrukreiniger (150 bar), het gepatenteerde variabel filter-schudmechanisme en DustGuard. Dit systeem beperkt de stofvorming (tot 85 procent) bij het vegen met de zijborstels door voor de zijborstels een fijne nevel te verspreiden.

De optionele dubbele Ecoflex reinigingsmiddelen kit is eenvoudig te installeren en direct toegankelijk
De optionele dubbele Ecoflex reinigingsmiddelen kit is eenvoudig te installeren en direct toegankelijk

Paspoort

Naam: Nilfisk CS7000
Geboorteplaats: Plymouth (VS)
Geboortedatum: mei 2012
Functie: ride-on veeg-schrob-zuigmachine
Veegbreedte: 1.540 mm
Schrobbreedte: 1.245 mm
Min. draaicirkel (rechts/links): 259/264 cm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven