Ga naar hoofdinhoud

Nike selecteert Vanderlande


Sportgigant Nike heeft Vanderlande Industries geselecteerd om het complete material handling systeem te bouwen voor zijn nieuwe Europese distributiecentrum voor sportartikelen. Het nieuwe DC wordt toegevoegd aan het al bestaande Customer Service Center in Laakdal, België.

Nike swoosh

Het systeem zal de complete dozenafhandeling in het DC regelen en wordt zomer 2007 in gebruik genomen. Vanderlande Industries heeft ook al de material handling-systemen gebouwd voor Nike’s bestaande Footwear en Apparel DC’s van het Customer Service Center in Laakdal.
Het nieuwe material handling-systeem regelt de complete dozenafhandeling in het DC (uitgezonderd het high-bay palletmagazijn), inclusief goederenontvangst, inbound sortering op SKU-niveau, transport van en naar het high-bay-magazijn, order picking, verpakking, Value Added Services en outbound-sortering. Het hart van het nieuwe material handling-systeem is een 280 m lange loop sorter, die zowel de inbound- als outbound-sortering van dozen zal verzorgen. Dit systeem waarborgt de benodigde procesflexibiliteit en biedt een zeer hoge sorteercapaciteit en nauwkeurigheid.

Het nieuwe DC, gebouwd over 3 niveaus met in totaal 30.000m2 vloeroppervlak, zal sportartikelen zoals voetballen en sporttassen gaan distribueren naar verkoopkanalen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Er komt ook een speciaal beveiligd gebied in het DC, waar producten liggen opgeslagen voor de teams en atleten die door Nike worden gesponsord.

Vanderlande Industries heeft ook al de material handling systemen gebouwd voor Nike’s bestaande Apparel DC (geopend in 1994) en Footwear DC (geopend in 1995) en de twee volledig geautomatiseerde high-bay-magazijnen voor pallets en dozen (geopend in 1998) van het Customer Service Center in Laakdal. Beide systemen zijn verschillende keren gemodificeerd en uitgebreid om Nike’s sterke groei te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven