Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe robotlasinstallatie voor Hovuma


Hovuma Magazijnstellingen in Reuver heeft een nieuwe robotlasinstallatie van Valk Welding in gebruik genomen. “De aanschaf van de nieuwe cel met twee Panasonic Tawers TL1900WG lasrobots past geheel in ons streven naar een maximale veiligheid van de door ons geproduceerde magazijninrichtingen”, licht directeur/eigenaar Piet Sanders toe.

De robotlasinstallatie bestaat uit een track van dertig meter waarop twee Panasonic Tawers TL1900WG lasrobots die onafhankelijk van elkaar  kunnen opereren en zes lasplaatsen kunnen bedienen. Piet Sanders: “Om de lasrobotcel zo flexibel mogelijk te kunnen gebruiken, is deze op de scheidslijn van twee productiehallen opgesteld. Aan één zijde kunnen op vier lasplaatsen liggers met een maximale lengte van vier meter worden gelast, terwijl aan de andere zijde twee staanders ofwel jukken met een maximale lengte van elf meter kunnen worden gelast.”

”Aangezien wij ordergestuurd maatwerk leveren, is de flexibiliteit in onze productie van enorm belang. Ons eisenpakket loog er dan ook niet om: vanwege de veiligheid van onze stellingen  moet een constante laskwaliteit zijn gewaarborgd. Verder wilden we de productiecapaciteit kunnen verdubbelen, en natuurlijk wilden we een kostprijsreductie bewerkstelligen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven