Nieuwe containerhandlers voor BCTN • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe containerhandlers voor BCTN


Barloworld Intern Transport heeft recent twee gloednieuwe empty containerhandlers geleverd aan de vestigingen van Binnenlandse Container Terminals Nederland (BCTN) in Nijmegen en Den Bosch.
Beide machines beschikken over de zogeheten Tyre Saver Axle, die ervoor zorgt dat de bandenslijtage tot een minimum wordt beperkt. Bij de as is het differentieel bevestigd aan de wielen aan beide kanten van de aandrijfas. Hierdoor kunnen de wielen afzonderlijk van elkaar draaien en wordt bandenslijtage geminimaliseerd. Daarnaast zijn de ‘empties’ uitgerust met de nieuwste Tier 4 motoren die niet alleen aan de pomp een groot verschil maken, maar ook veel minder CO2 uitstoot en geluid veroorzaken.
“Ook de langdurige relatie met Barloworld in combinatie met de uitstekende servicegraad heeft meegewogen in het investeringstraject”, laat operationeel directeur Busser van BCTN weten. “Gezien het feit dat wij de machines tijdens de levensduur tussentijds verplaatsen naar andere terminals moet het behoud van deze servicegraad altijd mogelijk zijn”, vindt hij. Met een landelijk dekkend service- en supportnetwerk kan Barloworld die garantie geven.

BCTN is een professionele speler in het intermodaal vervoer met terminalhubs in de belangrijkste economische centra van Gelderland, Brabant, Noord-Limburg, Overijssel en aangrenzend Duits gebied.
Naast de reguliere 20 foot en 40 foot containers worden op de terminalhubs ook veel 45 foot containers op- en overgeslagen. Een nieuw type spreader van Hyster zorgt ervoor dat al deze typen containers gehandeld kunnen worden. Het speciale aan deze nieuwe spreader is dat 45 foot containers, in tegenstelling tot bij alle andere spreaders in de markt, wel ‘gelocked’ kunnen worden. Dit gebeurt door middel van een zogenaamde ‘shooting pin’. Het voordeel hiervan is dat de containers goed bevestigd zitten, waardoor de rijsnelheid niet aan een maximum onderhevig is. De containers kunnen hierdoor veilig en snel verplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven