Nieuw DC Alternate Tholen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuw DC Alternate Tholen


E-tailer Alternate richt een nieuw distributiecentrum in op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen. Jarenlange groei was de aanleiding om de DC-capaciteit voor Nederland en België te vergroten. Tevens wordt hiermee de druk op de bestaande logistieke centra verlaagd.

Alternate is van oorsprong een Duits bedrijf met webshops in vrijwel alle West-Europese landen. De basis van het succes kwam met computercomponenten en multimediaproducten, maar de e-tailer verkoopt tegenwoordig ook aanverwante producten als huishoudelektronica en gereedschappen. In de Benelux werkt het bedrijf vanuit vestigingen in Ridderkerk, Aartselaar en Tholen met circa 250 medewerkers. In deze laatstgenoemde plaats verrees recent het nieuwe magazijn, dat rechtstreeks naar de eindgebruiker levert maar ook als fulfilmentpartner voor andere bedrijven functioneert.

Duurzaam

Het nieuwe logistieke centrum van Alternate is voornamelijk bedoeld voor witgoed en huishoudelektronica. Het is in december 2016 in gebruik genomen en op dit moment wordt het centrum verder ingericht. Het pand is in totaal 83 meter breed, 140 meter diep en 13 meter hoog, waarmee 11.500 vierkante meter magazijnoppervlakte en 1.100 vierkante meter kantoorruimte is gecreëerd. Bij het ontwerp en de bouw is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zal onder andere worden gewerkt met zonnepanelen en geothermie. Hierdoor is de klimaatbeheersing in het pand niet afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Conveyorsysteem

Om aan de wensen ten aanzien van output te voldoen, installeerde Costo een conveyorsysteem voor de aan- en afvoer en het sorteren van kunststof kratten. Het systeem wordt gecompleteerd met scanners, een geïntegreerde weegunit, camera en een dozensluiter, evenals randproducten als paktafels.
Het conveyorsysteem sluit aan op nieuwe legbordstellingen met verdiepingsvloer. Deze worden geleverd door Dexion uit Mijdrecht. Het legbordsysteem is al voorbereid op de toekomst, aangezien de frames kunnen worden uitgebreid met nog eens drie verdiepingen, zodat er uiteindelijk een vijflaags legbordmagazijn  mogelijk is.
Voor de aansturing van het systeem alsmede de routing van de bakken zal Costo gebruik maken van de WCS (Warehouse Control System) module van het Arrow platform van Xtend. De module zal worden geïntegreerd in het bestaande voorraadsysteem van Alternate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven