Nestlé gaat voor palletpooling met LPR • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nestlé gaat voor palletpooling met LPR


Nestlé, wereldwijd bekend als producent van een brede range aan consumptiegoederen, heeft een raamovereenkomst getekend met palletpooler LPR. Volgens het contract is LPR nu de leverancier voor alle commerciële divisies van Nestlé in Europa en voor de drie belangrijkste Nestlé-divisies in het Verenigd Koninkrijk. LPR was al de palletleverancier voor de divisie Nestlé Waters in Frankrijk en de Benelux. Al ruim tien jaar is de divisie Nestlé Waters een van de belangrijkste klanten van LPR in Frankrijk en de Benelux. Elk jaar worden miljoenen rode pallets geleverd aan de Nestlé-divisie voor de distributie van merken als Vittel, Contrex, Perrier en Valvert.

Inmiddels heeft Nestlé dus besloten de samenwerking met LPR verder uit te bouwen. Er werd een nieuwe Europese raamovereenkomst getekend tussen de palletpooler en de Nestlé Group, in Vevey. Deze overeenkomst geldt voor alle Nestlé-divisies. Martin Weder, Europees Logistiek manager van Nestlé, licht toe: “LPR heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke partij op de bredere Europese markt en heeft bewezen een reactieve en flexibele supply chain-partner te zijn. We kijken uit naar verdere ontwikkeling van de op partnerschap gebaseerde relatie met LPR. De Europese raamovereenkomst geeft elke Nestlé-divisie de mogelijkheid om inschrijvingen te vragen van andere palletpoolers, afhankelijk van de criteria van de eigen bedrijfsvoering.”

Torsten Wolf, CEO van LPR voegt hier aan toe: “Wij zijn verheugd om met een bijzondere organisatie als Nestlé te kunnen samenwerken. Nestlé is een erkend wereldleider binnen de FMCG-sector en eist van zijn voorkeursleveranciers een vergelijkbaar niveau van kwaliteit en uitmuntendheid als Nestlé van zichzelf eist. Voor ons is deze overeenkomst een duidelijke bevestiging van onze positie op de Europese markt.” LPR is gespecialiseerd in palletpooling voor leveranciers en retailers in de sector van fast moving consumer goods. De LPR Group opereert in heel Europa en verzorgde daar in 2007 zo’n 35 miljoen palletbewegingen. De omzet van de LPR Group bedraagt ruim 100 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven