Nederland opent Europees dc voor JSF-vliegtuigonderdelen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nederland opent Europees dc voor JSF-vliegtuigonderdelen

Bron: Vliegbasis Woensdrecht Foto: Bron: Vliegbasis Woensdrecht

Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) heeft een nieuw distributiecentrum geopend. In dit dc zal Nederland de komende twintig jaar het onderhoud verzorgen van de motoren van de ruim 400 F-35-straaljagers die Europa telt. Ook worden hier reserveonderdelen opgeslagen van de opvolger van de Joint Strike Fighter (JSF).

‘Compliment aan Nederlandse industrie’

Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte in de zomer van 2017 bekend dat de opslag, verzending en het beheer van de reserveonderdelen van de gevechtsvliegtuigen in Nederland zou gaan plaatsvinden. 

“Prachtig nieuws voor Nederland en een compliment aan de Nederlandse industrie. Het is illustratief voor de samenwerking tussen overheid en industrie en de kwaliteit van onze bedrijven”, jubelde toenmalig minister Jeanine Hennis-Plasschaert.

F35 is de voormalige JSF

Het dc voor de JSF’s, die intussen bekendstaan als de F-35’s, is nu dus opgeleverd. Tot blijdschap van generaal Mario Verbeek: “Ik ben ervan overtuigd dat dit project een buitengewone boost gaat geven aan de regio. Het betekent niet alleen werkgelegenheid, maar ook technologie, en wel high tech. En dat trekt waarschijnlijk weer ander werk aan”, zegt Verbeek in BN De Stem.

DC is 14.000 vierkante meter groot

Bij de opening van het 14.000 vierkante kilometer grote dc waren ongeveer 200 mensen aanwezig, onder wie vertegenwoordigers van het Pentagon.

Meteen problemen met F-35

De eerste F-35 kwam donderdag aan op Vliegbasis Leeuwarden. Het toestel kwam uit Italië waar het in een fabriek was gebouwd. Bij het onthaal ging niet alles even goed…

De brandweer spoot de F-35 per ongeluk onder met schuim, dat een bijtende werking kan hebben op vliegtuigonderdelen. De F-35 wordt nu nader onderzocht. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven