Ga naar hoofdinhoud

Nedcargo mag distributiecentrum ondanks protesten uitbreiden


Nedcargo, specialist in de logistiek van voeding, drank en retail, gaat uitbreiden. Het bedrijf heef toestemming gekregen om in het Gelderse Haaften nog eens 40.000 vierkante meter bij te bouwen, meldt het Brabants Dagblad.

Omwonenden en binnenvaartschippers protesteerden tegen uitbreiding van Nedcargo. Ze maakten zich zorgen over onder meer een verstoring van hun nachtrust en haalden ter protest handtekeningen op. De Raad van State heeft de bezwaren echter afgewezen.

Voldoende maatregelen

Nedcargo neemt in de ogen van de Raad van State voldoende maatregelen om geluid- en lichtoverlast in het dorpje aan de Waal tegen te gaan. Men mikt bijvoorbeeld op meer scheepvaartvervoer van containers, waardoor men minder vaak de vrachtwagen zegt te hoeven gebruiken.

Naast 40.000 vierkante meter aan dc mag het containeropslagbedrijf nu ook zijn laad- en loskade met 200 meter verlengen. Warehouse Totaal schreef in maart 2016 een groot artikel over Nedcargo en interviewde onder anderen directeur Roderick de la Houssaye. Dat bericht is hieronder te lezen.

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven