Mooie cijfers voor Datalogic • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Mooie cijfers voor Datalogic


Datalogic, de grootste fabrikant van auto-ID-producten in Europa, heeft een uitstekend jaar achter de rug. Het bedrijf toont in het vierde kwartaal van 2006 een omzet van 102,4 miljoen euro (+40% ten opzichte van Q4 2005) en komt daarmee uit op een totale omzet van 382,8 miljoen euro voor 2006.

Dat is maar liefst 86% groei vergeleken met 2005.. De omzet bedraagt 204,1 miljoen euro als de omzet van het in december 2005 aangekochte Amerikaanse PSC niet wordt meegerekend (nog altijd een plus van 9% in vergelijking met voorgaande jaar).
Het gaat hier om de voorlopige omzetcijfers van Datalogic, dat genoteerd is in het STAR-segment van de Milaan Stock Exchange en gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en distribueren van barcode-leesapparatuur en RFID-systemen. Wanneer het resultaat naar business area wordt opgesplitst, zien we dat de data capture divisie in 2006 een totaalomzet van 131,6 miljoen euro (+3,5% vergeleken met 2005) heeft gerealiseerd, terwijl de business development divisie in totaal 72,5 miljoen euro noteerde (+22% in vergelijking met de 59,4 miljoen euro in 2005). De dochtermaatschappijen Laservall (+21%) en Informatics Inc. (+30%) presteerden beiden ruim boven verwachting.
Datalogic is één van de leidende fabrikanten van barcode scanners en draagbare terminals voor data capture. Via haar dochteronderneming EMS Inc. (Scotts Valley, California) is het bedrijf tevens actief in RFID (radio frequency identification device). Via geavanceerde technologie, intelligent design en bewezen industrialiteit zorgt het productpakket van Datalogic er voor dat elke applicatie ingevuld kan worden en zet de fabrikant al meer dan 30 jaar dé industrie-standaard. Datalogic heeft haar hoofdkantoor in Bologna, Italië, en beschikt wereldwijd over 1.800 werknemers, eigen dochterondernemingen en een uitgebreid partnernetwerk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven