Ga naar hoofdinhoud

Midden-Limburg profileert zich met e-fulfilment


Regionale overheden, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven in Midden-Limburg slaan de handen ineen om de regio te profileren als dé e-fulfilment regio in Nederland. Op donderdag 3 november lanceert het Midden-Limburgse samenwerkingsverband haar gezamenlijke plannen daarvoor.

Midden-Limburg is volgens de initatiefnemers een sterke regio voor e-fulfilment, omdat goederen binnen één dag aan een groot gedeelte van de Europese huishoudens kunnen worden geleverd.
Volgens Roy Lenders, lector supply chain management van Fontys International Campus Venlo en tevens initiatiefnemer van het samenwerkingsverband, heeft Midden-Limburg met e-fulfilment goud in handen: “Vanuit een e-fulfilment distributiecentrum in Midden-Limburg blijkt het mogelijk om voor Duitsland een cutoff-tijd van 19.00 uur in de avond te hanteren terwijl vanuit een locatie in Brabant bijvoorbeeld vaak 15.00 uur in de middag geldt. Dit is een enorm voordeel voor pan-Europese webshops”.

Grote spelers

Het samenwerkingsverband bestaat uit toonaangevende spelers in de logistiek en e-fulfilment, zoals Wetron Transport & Logistics, Moonen Packaging, Dimass, HC Distributie, vidaXL, Exitable en BlueHub en de onderwijsinstellingen Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen/Centrum voor Logistiek Vakmanschap. Gezamenlijk gaan zij investeren in kennisdeling en regiomarketing rondom e-fulfilment “om zo webshopeigenaren, die pan-Europees willen expanderen, te interesseren voor de regio.” Het initiatief wordt verder ondersteund door Keyport 2020. Keyport 2020 is één van de zes regio’s binnen de Nederlandse economische hotspot Brainport 2020 Zuidoost-Nederland.

Lancering

Op donderdag 3 november vanaf 15.00 uur lanceert het Midden-Limburgse samenwerkingsverband haar gezamenlijke propositie die bij gaat dragen aan de verdere groei. Plaats van handeling is Gilde Opleidingen/Centrum voor Logistiek Vakmanschap in Weert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven