Ga naar hoofdinhoud

Meer efficiency, minder kosten: Klinkhammer kiest voor slimme pickrobot


Klinkhammer en Bosch Rexroth slaan de handen ineen. De intralogistiek specialist heeft besloten zijn portfolio uit te breiden met de orderpickoplossingen van Bosch Rexroth, toonaangevende leverancier van aandrijvings- en besturingstechnieken.  

Klinkhammer heeft zijn portfolio aangevuld met ‘Smart Item Picking’, een orderpicksysteem waarmee kleine hoeveelheden en individuele, zeer uiteenlopende artikelen heel eenvoudig kunnen worden gepickt. 

“Met de intelligente en slimme pickrobot van Bosch Rexroth zetten we een volgende stap naar volledige automatisering. Het orderpicken van afzonderlijke onderdelen biedt onze klanten een doorslaggevend concurrentievoordeel”, aldus Frank Klinkhammer, algemeen directeur van het gelijknamige bedrijf. 

Intelligente beeldherkenning

De intelligente beeldherkenning van het systeem bepaalt de positie van de willekeurig verdeelde producten op verschillende hoogtes en oriëntes. Daarnaast worden botsingen automatisch vermeden en kunnen de dozen met veel grip opgepakt worden. 

“Dit verhoogt de efficiëntie, verhoogt de betrouwbaarheid en verlaagt de bedrijfskosten”, aldus Jochen Groener, projectmanager van Bosch Rexroth.

Naadloze integratie

De robot van Bosch Rexroth is geïntegreerd in het WMS-systeem KlinkWARE van Klinkhammer. Thomas Fechner van Bosch Rexroth is blij met de samenwerking met Klinkhammer: “Klinkhammer is een succesvolle partner met veel branchekennis over de logistieke markt.”

Fechner is trots op hoe de robot uiteindelijk functioneert: “Het resultaat is een flexibel en krachtig systeem dat wordt ondersteund door kunstmatige intelligentie. De robot is klaar voor gebruik in het warehouse van de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven