Medisch logistiek centrum in Heerlen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Medisch logistiek centrum in Heerlen


De komende twee jaar wordt in Heerlen gebouwd aan het MedTec-Trilandis Logistics Center op Businesspark Trilandis. Het gaat hier om een hoogwaardig complex voor toeleveranciers in de medische sector en life sciences. Er is plaats voor zes tot tien bedrijven die zich in deze sector bewegen. Archicom Consultants + Architects + Engineers uit Eindhoven is de initiatiefnemer van dit spraakmakende project, dat medio oktober van start gaat. Er is een totale investering mee gemoeid van vijftig à zestig miljoen euro.

Steeds meer ondernemingen in de medische sector streken de afgelopen jaren al neer in de regio rond Heerlen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om producenten van apparatuur, verbandmiddelen, spuiten, infuusmateriaal, geneesmiddelen enzovoort.  Bedrijven als Medtronic, Boston Scientific, Minntech, Abbott Vascular en Doc Morris kwamen al naar Zuid-Limburg. Deze bedrijven produceren hier doorgaans niet, maar hebben er wel een ideale uitvalsbasis gevonden voor de distributie naar ziekenhuizen, onderzoekscentra en andere afnemers.

MedTec Trilandis 2  MedTec Trilandis 3

Marktonderzoek
Archicom is specialist in het ontwerpen, ontwikkelen én bouwen van Europese distributiecentra. Op de referentielijst staan tientallen grote ondernemingen die onder regie van Archicom hun diverse locaties samenvoegden tot één groot centrum om de Europese markt te bedienen. Na gedegen marktonderzoek en bestudering van bovenstaande ontwikkelingen besloot Archicom tot de realisatie van MedTec-Trilandis Logistics Center.

Extra arbeidsplaatsen
Volgens schattingen zullen er bij volledige bezetting van MedTec-Trilandis project 1.000 tot 1.200 extra arbeidsplaatsen in de regio worden gecreëerd. Het Shared Services / Logistics Center wordt in twee fasen gerealiseerd. De oplevering van de eerste fase vindt plaats in het najaar van 2009;  in 2010 wordt naar verwachting fase 2 opgeleverd. Uiteindelijk zullen de daar gevestigde bedrijven kunnen beschikken over in totaal 65.000 vierkante meter  storage, orderpicking, assembly en customizing ruimte. Ook is er tegen die tijd zo’n 9.000 vierkante meter kantoorruimte en zijn er pakweg 500 parkeerplaatsen.

MedTec Trilandis 4  MedTec Trilandis 5

Gunstig vestigingsklimaat
De regio Zuid-Limburg is logistiek gezien buitengewoon interessant voor toeleveranciers in de medische sector. Er zijn diverse (academische) ziekenhuizen en onderzoeksinstituten te vinden; bijvoorbeeld in Luik, Aken en Maastricht. Naast de luchthaven in de regio en de vele logistieke dienstverleners is ook de concentratie academische studenten er groot. Overheden en bedrijfsleven investeren samen fors in onderzoek en ontwikkeling. Er is in de regio een groeiende concentratie aan medische kennis en kunde.

MedTec trilandis kaart  MedTec trilandis naald

Seminar
Op 19 juni a.s. geeft wethouder J. Offermans van de gemeente Heerlen het officiële startschot voor het project. Voorafgaand aan deze gebeurtenis vindt er voor de diverse betrokkenen een inhoudelijk seminar plaats, waar verschillende vertegenwoordigers zowel internationaal als nationaal uit de Life Science en Health Care industrie aanwezig zullen zijn.

MedTec trilandis 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven