Ga naar hoofdinhoud

Magazijninrichter SSI SCHÄFER debuteert op ESEF


Dit jaar zal SSI SCHÄFER voor het eerst met een stand aanwezig zijn tijdens de beurs ESEF, die plaatsvindt van 15 tot en met 18 maart 2016 in Jaarbeurs Utrecht. De magazijninrichter presenteert een breed pakket aan logistieke oplossingen, afgestemd op de maak- en metaalindustrie. De ESEF is de grootste en belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling, engineering en vindt gelijktijdig plaats met de TechniShow – de beurs voor zelf maken.

SSI SCHÄFER heeft al vele jaren zeer vooraanstaande klanten in de maak- en metaalindustrie. Vanwege de toenemende behoefte aan flexibele en efficiënte logistieke oplossingen in deze branche, zal de totaalinrichter acte de présence geven met een stand waarop speciale aandacht uitgaat naar:

  • Draagarmstellingen voor omvangrijke en lange materialen.
  •  Doorrolstellingen voor productielogistiek en assemblage (first-in-first-out).
  • Vakkenkasten en legbordstellingen voor het op flexibele wijze opslaan van kleine artikelen.
  • Palletstellingen voor lichte en zware pallets.
  • Schuifladenkasten voor het overzichtelijk, stofvrij en veilig opbergen van gereedschap.
  • Kunststof magazijnbakken voor opslag, transport en orderverzamelen.
  • Ruimtebesparend opslaan en orderverzamelen met plateaulift LogiMat

Laatste ontwikkelingen

Verder informeert SSI SCHÄFER beursbezoekers aan de hand van een film over de mogelijkheden en laatste ontwikkelingen op het gebied van opslaan en orderverzamelen van kleine artikelen met de LogiMat plateaulift. Veel logistieke bedrijven hebben hun relatief kleine artikelen vaak opgeslagen in statische palletstellingen of legbordstellingen. Als het assortiment van vooral de langzaam lopende kleine artikelen flink toeneemt, moeten er ook meer stellingen komen en worden de af te leggen afstanden in het magazijn groter. Dit betekent dat zowel de inslag als de uitslag veel kostbare tijd vergt.

Bovendien zit er een absolute grens aan het aantal stellingen, dat in het bestaande magazijn past. Een plateaulift kan dan een slimme logistieke oplossing zijn, omdat deze slechts een klein vloeroppervlak nodig heeft en hoog kan worden uitgevoerd voor meer capaciteit. De orderverzamelaar kan alle benodigde artikelen ter plekke uit het dynamische opslagsysteem halen. Hiermee komen loop- en rijtijden te vervallen.

De stand van SSI SCHÄFER is te vinden in hal 1, standnummer A076.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven