Luchthaven Vilnius automatiseert • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Luchthaven Vilnius automatiseert


De internationale luchthaven van Vilnius (Litouwen) heeft voor het adequaat afhandelen van meer dan 1,2 miljoen passagiers per jaar een contract afgesloten met Vanderlande Industries. Het  contract heeft een waarde van ruim € 1 miljoen en het gaat om een bagageafhandelsysteem op de nieuwe terminal van de luchthaven.

Het systeem bestaat uit volautomatische 100% Hold Baggage Screening voor de bagage van aankomende en vertrekkende vluchten en wordt voorzien van twee incheckeilanden met in totaal elf incheckpunten, een afhaalcarrousel en twee carrousels voor vluchtvoorbereiding. Het systeem wordt in augustus 2007 in gebruik genomen. Vanderlande heeft de opdracht gekregen omdat de aangeboden totaaloplossing de luchthaven de meeste flexibiliteit laat voor het integreren van de in de nabije toekomst voorziene uitbreidingen. Verder stelt het systeem de luchthaven in staat de verbouwingswerkzaamheden voor de onlangs gebouwde terminal tot het minimum te beperken.
De combinatie van de prijs en de expertise op het gebied van het installeren van bagageafhandelsystemen in Oost-Europa speelde ook een belangrijke rol.
In de Russische Federatie heeft Vanderlande Industries ook systemen operationeel en in aanbouw op de luchthavens Domodedovo, Sheremetyevo, Vnukovo, Anadyr, Kaliningrad, Norilsk en Ufa. Onlangs heeft Vanderlande Industries contracten afgesloten voor de luchthavens Katowice en Krakow in Polen en voor de luchthaven van Kuressaare in Estland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven