LPR gaat pallets leveren aan Heinz • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

LPR gaat pallets leveren aan Heinz


LPR gaat in zee met Heinz. De tweede speler in Europa op het gebied van palletpooling gaat circa 300.000 pallets leveren aan de Nederlandse fabriek van Heinz in Elst voor distributie op de Britse, Ierse en Nederlandse markt.

Heinz logo

De vestiging in Elst is het ‘Centre of Excellence’ voor de productie van de sauzen van Heinz, waaronder de bekende Heinz tomatenketchup. Voordat ze worden verzonden naar het geautomatiseerde nationale distributiecentrum in Wigan (UK) worden de goederen door robots op pallets geplaatst, waarna ze verder worden gedistribueerd in Groot-Brittannië en Ierland. In Nederland worden de pallets gedistribueerd via het magazijn in Nijmegen, dat door TDG wordt beheerd.

Palletkwaliteit
Jane Gorick, General Manager van LPR Verenigd Koninkrijk: “Het doet ons bijzonder veel genoegen om een onderneming als Heinz te kunnen toevoegen aan onze Britse klantenportefeuille. Heinz is een uitermate welkome toevoeging en wij denken dat hun keuze voor LPR als partner bewijst dat LPR wordt gezien als een waardevolle alternatieve leverancier van palletservice voor de FMCG-sector. Onze doelstelling is fabrikanten een werkelijke keuze te bieden en ons aanbod wordt zo vormgegeven dat het naadloos past in de bestaande leveringsketens van onze klanten.”

H.J. Heinz BV is tevreden over de kwaliteit van de LPR-pallets die worden geleverd aan de fabriek in Elst en over de capaciteit van LPR om te leveren volgens de overeengekomen serviceniveaus. Andy Wooffindin, UK & Ireland palletmanager voor Heinz: “Wij zien LPR als een geweldige partner voor onze organisatie, en de mogelijkheid om onze pallets van twee verschillende operators te betrekken zal ons in de toekomst een grotere operationele flexibiliteit bezorgen. Palletkwaliteit is voor ons van groot belang vanwege het geautomatiseerde verloop van onze leveringsketen, en de kwaliteit van de LPR-pallets staat zeer goed bekend binnen de bedrijfstak.”

LPR heeft de Britse markt in palletpooling revolutionair veranderd sinds hun komst in 2004, met de invoering van de ‘one way trip’ en de ‘trip fee’ -kostenstructuur. Naast Heinz behoort LPR nog een aantal andere vooraanstaande FMCG-merken onder haar klanten in het Verenigd Koninkrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven