Ga naar hoofdinhoud

LPR factureert elektronisch


LPR, de tweede grootste aanbieder van palletpooling in Europa, is overgegaan op elektronische facturering. Volgens LPR betekent dit een vereenvouduiging van de klantenbetalingen en boekhoudprocedures, die alle betrokkenen ten goede komt. Het eletronisch factureren start in Spanje, en zal vervolgens ook ingevoerd worden in de andere acht landen waar LPR werkt. De nieuwe elektronische factuurservice voor klanten werd ontwikkeld door Edicom, een van de bekendste spelers op dat gebied. Deze nieuwe service is onderdeel van LPR’s strategie om de productiviteit te vergroten en tegelijkertijd de klanten geld te besparen.

Rechtsgeldig
LPR is zich er naar eigen zeggen van bewust dat elektronische facturering veel wordt gebruikt in de FMCG sector. Vandaar dat LPR heeft besloten dat het tijd werd om deze service aan te bieden aan de eigen klanten, van wie velen al een dergelijk systeem gebruiken, daartoe aangespoord door de grote distributeurs. In februari 2003 werd in Spanje een nieuwe wetgeving van kracht, waardoor elektronisch factureren het verzenden en bewaren van papieren facturen kan vervangen. Nu kan men volledig rechtsgeldige facturen verzenden zonder de noodzaak deze af te drukken of met de post te verzenden. Een digitale handtekening garandeert de integriteit en authenticiteit van een document, en verzekert de geldigheid van EDI-Invoice berichten.

Spanje
Álvaro Molina, Commercieel Directeur voor LPR in Spanje, verklaart: “Volgens door AECOC gepubliceerde gegevens, voert Spanje Europa aan in het gebruik van elektronische facturering: 26,1% van de ondernemingen heeft gekozen voor geautomatiseerde managementsystemen, vergeleken met 25,8% in Groot-Brittannië, 18,2% in Frankrijk en Finland en 17,4% in Duitsland. Daarom besloot de LPR Groep zijn Spaanse dochtermaatschappij dit project aan te laten voeren”.

Hij vervolgt: “Onze voornaamste doelstelling is een nieuwe service te bieden aan onze klanten, die de uitvoering van al onze procedures verbetert en administratiekosten vermindert. Wij hebben berekend dat klanten van LPR Spanje door het gebruik van deze service meer dan twee euro per factuur kunnen besparen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven