LPR boekt recordomzet • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

LPR boekt recordomzet


LPR, een van de grootste aanbieders van palletpooling in Nederland, heeft het jaar  2007 afgesloten met een recordomzet van 95,7 miljoen euro. In de afgelopen drie jaar groeide de omzet ieder jaar met tien procent;  in het eerste kwartaal van 2008 verwacht LPR de symbolische grens van 100 miljoen euro te doorbreken.
De omzet is in tien jaar vertienvoudigd , sinds drie jaar is die groei zelfs dubbelcijferig.

Europa

In Europa verzorgt LPR ruim 35 miljoen palletverplaatsingen voor de grote fabrikanten in ‘fast moving consumer goods’ (FMCG). De LPR Groep is hiermee een grote speler op de markt voor palletpooling. Dit geldt zowel voor Frankrijk, waar LPR nog altijd het grootste deel van de inkomsten verdient, als voor de landen waar de dochterondernemingen van de groep zijn gevestigd (Benelux, Spanje, Portugal, Verenigd Koninkrijk en Ierland). Begin dit jaar opent LPR eveneens een vestiging in Duitsland. Hiermee is het aantal Europese landen met een full-service voorziening in afgifte en ophalen van de rode pallets op negen komen te staan.

Omzetgroei
Alle dochterondernemingen van de LPR Groep laten sterk verbeterde resultaten zien: bovenaan staan de Spaanse en Portugese dochterondernemingen, met een gezamenlijke omzetgroei van 16 procent, en het Verenigd Koninkrijk met ruim 50 procent groei. De omzet van de Britse dochtermaatschappij oversteeg in 2007 voor het eerst de 10 miljoen euro, Spanje en Portugal kwamen samen uit boven de 30 miljoen euro.

Nieuwe klanten
In Portugal heeft LPR nu, dankzij diverse nieuwe klanten in het afgelopen jaar, een marktaandeel van ruim 40 procent. Ook in Spanje is LPR sterk vertegenwoordigd, met een marktaandeel van meer dan 15 procent. In het Verenigd Koninkrijk is het marktaandeel na slechts vier jaar aanwezigheid al boven de 5 procent uit gestegen. Daarnaast heeft de palletpooler zijn positie in Frankrijk en de Benelux, de ‘traditionele’ markten van LPR,  ook verbeterd. De omzet nam daar toe met 6 procent en het marktaandeel is ondertussen tot bijna 25 procent gestegen.

Transparant
Volgens Managing Director Frank Janssen van LPR Benelux zijn de goede resultaten een logisch gevolg van de werkwijze van LPR. ”Wij worden beschouwd als de meest professionele en transparante speler op de markt. In staat om palletstromen te beheren op zowel nationaal als Europees niveau. We hebben onze klantenportefeuille in 2007 uitgebreid met belangrijke nieuwe Europese spelers in de FMCG-sector en versterkten onze relatie met bestaande klanten.” Voorbeelden van deze versterking zijn de partnerships met belangrijke groepen zoals Kraft Foods, Senoble, Henkel en Lactogal, en uitgebreidere contracten met klanten zoals Heinz, Ontex en Kimberly-Clark.

Vooruitzichten

LPR verwacht ook in 2008 te kunnen blijven groeien; de verwachte omzet zal de 110 miljoen euro benaderen. Dit zal grotendeels komen doordat het bedrijf de reeds gevestigde positie in de sectoren drank, kruidenierswaren en hygiëne verder denkt te gaan versterken. De opening van de Duitse vestiging ondersteunt volgens LPR deze ambitie. LPR (Logistic Packaging Return) Deutschland GmbH zal in Keulen worden gevestigd, en heeft tot doel de groep te gaan helpen met het versterken van het Europese netwerk en de uitbreiding van bestaande partnerships met de vooraanstaande fabrikanten. 

Logische stap
”Wij zijn in heel West-Europa al enige tijd sterk vertegenwoordigd”, zegt Frank Janssen. “Het was een logische stap om onze Europese dekking in oostelijke richting uit te breiden. Duitsland is de grootste economie van Europa en biedt een markt met een aanzienlijk groeipotentieel in palletpooling. Veel van onze klanten hebben ons gevraagd een vestiging te openen in Duitsland, dus doen we dat. Bovendien heeft LPR plannen om in 2008 meer dan 25 miljoen euro te investeren in zijn netwerk en palletpools.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven