Ga naar hoofdinhoud

Lichte e-truck voor duurzame stadsdistributie

Electrocar Cargolev modellen.

De Nederlandse leverancier van elektrische werkvoertuigen Electrocar heeft met de Cargolev een eigen 100% elektrisch voertuig op de markt gebracht. Dit is een oplossing voor duurzaam vervoer in de stadsdistributie, voor zorginstellingen en op bijvoorbeeld vakantieparken.

De nieuwe Cargolev is echter meer dan alleen een licht elektrisch voertuig. Zo is het nieuwe voertuig met beperkte snelheid slechts 1,30 meter breed, wat ideaal is voor smalle doorgangen en in gebieden waar deze beperkte snelheid gewenst is. Ook beschikt Cargolev over maar liefst 800 kg netto laadvolume, high-end schokabsorptie en veel praktische opbergruimte. Dankzij de voorwielaandrijving heeft de Cargolev een extra lage laadvloer en is heel veilig op gladde wegen. En doordat de middenconsole iets uit het midden is geplaatst, heeft de chauffeur veel zitruimte en daarmee comfort in de cabine. De te openen voorruit zorgt daarnaast voor optimale ventilatie. De werkplek van de berijder is volledig ergonomisch verantwoord.

Cargolev TC Gesloten Laadbak XL

Electrocar heeft direct twee Cargolev-types op de markt gebracht. De Cargolev TC Gesloten Laadbak XL is speciaal ontwikkeld voor ‘makers van de groene stad’. Dus voor vervoer in binnensteden of voor het befaamde ‘last mile transport’ (stadsdistributie). Maar ook voor zorginstellingen en vakantieparken is deze Cargolev heel geschikt. Met een laadvolume van 5,5 m3 heeft deze Cargolev-uitvoering ruimte voor zeker 3 rolcontainers, 2 europallets of veel pakketten. De laadklep is afsluitbaar en zelfs te koppelen aan de centrale vergrendeling. De nieuwe Cargolev is de allereerste, lichte e-truck die dergelijk rolcontainer-vervoer mogelijk maakt.

Cargolev TC Open Laadbak

Het tweede Cargolev-type is de Cargolev TC Open Laadbak. Ideaal voor elektrisch transport van (groen)afval en gereedschappen. Dit model is verkrijgbaar met zowel een vaste als kiepende open laadbak. Met een afmeting van 2493 x 1242 x 300 mm (lxbxh) is de laadbak ook nog eens erg ruim. Door de dubbele vloer is er onder de gehele laadbak extra opbergruimte aanwezig, die bovendien is af te sluiten. Dus ook perfect voor kostbare gereedschappen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven