Ga naar hoofdinhoud

Lamb Weston in zee met Frigo Group


Lamb Weston/Meijer, producent van diepgevroren aardappelproducten en aardappelvlokken, kiest voor Frigo Group Logistics uit Houten als logistieke partner voor Spanje. Frigo Group Logistics is een aanbieder van het 4pl-concept met eigen vrieshuizen in diverse landen. 

Het contract is een meerjarige overeenkomst die uniek is in zijn soort. John van der Steen van Lamb Weston/Meijer geeft aan dat dit voor zijn bedrijf de eerste keer in het bestaan is dat er een totaalovereenkomst wordt gesloten met één bedrijf voor de totale logistieke uitvoering op een specifiek land. “De snelheid en hoeveelheid van producten die dienen te worden vervoerd, met het hoge serviceniveau dat onze klanten van ons gewend zijn, hebben ons er toe aangezet om op zoek te gaan naar een betrouwbare logistieke partner die het totaalconcept voor ons en onze klanten kan verzorgen. Het voordeel is dat wij ons kunnen focussen op het productieproces en de verkoop van onze producten, zonder ons zorgen te moeten maken over de logistieke uitvoering. Tevens werkt dit nieuwe concept veel overzichtelijker en daardoor ten voordele van onze klanten”, aldus Van der Steen.

Logisch
Reinier van Elderen, algemeen directeur Frigo Breda en medeoprichter van Frigo Group Logistics, licht toe: “Frigo, met eigen koel- vrieshuis in Breda, is al vele jaren een betrouwbare partner van Lamb Weston/Meijer en ik vond het dan ook logisch om gezamenlijk een logistiek concept uit te werken dat voor alle partijen voordeel biedt”.
Gerard Hermsen, algemeen directeur van Frigo Group Logistics, heeft samen met alle partijen in Nederland en Spanje een concept uitgewerkt dat garanties biedt over de hoge servicegraad, die de klanten van Lamb Weston/Meijer v.o.f. gewend zijn te krijgen.

Nieuw concept
“De problematiek van het tekort aan vervoerders, het inkrimpen van de diensturen van chauffeurs en het toenemende tekort aan zowel vrachtwagens als chauffeurs heeft er toe geleid dat we een nieuw concept hebben uitgewerkt waarmee aan alle eisen van zowel de klant als de vervoerder kan worden voldaan. Wij zijn er daarom dan ook trots op dat wij in staat zijn geweest als samen met Lamb Weston/Meijer dit contract aan te kunnen gaan, waarin alle partijen zich betrokken voelen en waarmee wij maximaal kunnen voldoen aan de gestelde wensen en eisen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven