Kristoff Fijalkowski wint NKIT 2014 Ga naar hoofdinhoud

Kristoff Fijalkowski wint NKIT 2014


Het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT) 2014 is gewonnen door Kristoff Fijalkowski. In een zinderende eindstrijd hield de heftruckchauffeur van Nissan Motor Parts Center Bram ter Bruggen en Henri Kemper, beide van Scania Production, nét achter zich.

Nooit eerder was de strijd om de titel ‘Beste en Veiligste Heftruckchauffeur van Nederland’ zó spannend als tijdens het afgelopen NKIT, op 7 juni bij Impact in Kampen. Nadat de titel meerdere jaren achter elkaar naar een opleider/instructeur ging, stonden dit jaar – voor het eerst sinds lange tijd – weer drie écht beroepsmatige heftruckchauffeurs op het podium van het NKIT: Kristoff Fijalkowski (Nissan Motor Parts Center), Bram ter Bruggen (2) en Henri Kemper (3); beide van Scania Production.

Minimale verschillen

Met slechts tien strafpunten won Fijalkowski het veiligheidskampioenschap. Zowel Ter Bruggen als Kemper haalde niet meer dan twaalf strafpunten (Ter Bruggen legde de parcoursen alleen net iets sneller af, en ging er daarom met het zilver vandoor). Ook de nummer 4, Ramon Leemeijer, had slechts 12 strafpunten. Hij had gemiddeld echter 4 seconden per parcours meer nodig dan Kemper en belandde daarom net niet op het podium. Op de vijfde plek in de ranglijst eindigde de eerste instructeur; meermalig NKIT-winnaar Jan Boverhof. Een uitgebreid verslag staat in de juni-editie van Logistiek Totaal.

De volledige ranglijst is te zien op de website van het NKIT

Eén reactie op “Kristoff Fijalkowski wint NKIT 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven