Kogelbrief voor de Paus onderschept in distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kogelbrief voor de Paus onderschept in distributiecentrum


In een distributiecentrum van de Italiaanse posterijen is een kogelbrief onderschept die bedoeld was voor Paus Franciscus.

Een magazijnmedewerker kreeg argwaan toen hij de brief door zijn handen liet glijden in het warehouse in Peschiera Borromeo in de provincie Milaan. Op de brief stond handgeschreven: ‘De Paus – Vaticaanstad – Piazza San Pietro in Rome.”

In de brief, met een Franse postzegel, deed de afzender zijn beklag over de financiële transacties in het Vaticaan, maar meer informatie daarover is niet bekendgemaakt. De inhoud bestond verder uit drie kogels van het kaliber 9 millimeter.

De warehousemanager informeerde de politie en die heeft de brief in beslag genomen. Er is volgens persbureau ANSA al een verdachte in beeld; deze persoon zou in het verleden meerdere brieven naar de Paus hebben proberen te sturen.

Via Twitter heeft onder anderen de Italiaanse politicus Antonio De Poli gereageerd. Hij is voorzitter van de Unie van het Centrum, een centrumrechtse christendemocratische partij: “Ik betuig mijn solidariteit met Paus Franciscus voor de ontvangen bedreigingen. Ik bid voor de Paus aan wie ik een gevoel van oprechte verbondenheid wil uitdrukken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven