Ga naar hoofdinhoud

Klooster kiest Q-Zorg van Qurius


Klooster en verzorgingshuis Mater Misericoridiae in Tilburg kiest voor Q-Zorg van Qurius. Het verzorgingshuis voert de software, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV, gefaseerd in. Huize Mater Misericordiae is een klooster-verzorgingshuis van de Zusters van Liefde.

Fase 1 bestaat uit het implementeren van de cliënt- en productieregistratie en het administratieve zorgplan. In fase 2 voert Qurius het Elektronisch Cliënt Dossier in, een systeem dat zorgverleners voorziet van de juiste informatie.
In het klooster-verzorgingshuis wonen 225 zusters en werken 220 medewerkers. De bewoonsters van het klooster-verzorgingshuis hebben hun leven lang in de kloosterorde gewoond en werkten in de gezondheidszorg en het onderwijs. In Mater Misericordiae ontvangen zij op hun oude dag huisvesting, verzorging en verpleging. Het verzorgings- en verpleeghuis maakt daarbij gebruik van zorgplannen, protocollen en procedures om de kwaliteit van de zorg te waarborgen.

Specifiek voor de zorg
Q-Zorg is een specifiek op de zorgsector gerichte oplossing die Qurius ontwikkelde op basis van Microsoft Dynamics NAV voor AWBZ-gerelateerde instellingen. De standaardsoftware is door Qurius aangevuld met functionaliteit voor cliëntenregistratie, het elektronische zorgdossier, capaciteit- en dienstroosterplanning en managementrapportages. Daardoor ontstaat een softwarepakket dat aansluit bij de vragen binnen de zorg en daarnaast de bedrijfsprocessen binnen de zorg ondersteunt.

Toekomstbestendige oplossing
De heer de Laat, directeur Huize Mater Misericoridiae: “Met Q-Zorg van Qurius hebben we gekozen voor een uitgebreide en toekomstbestendige oplossing. De software van Microsoft Dynamics NAV is flexibel en eenvoudig om mee te werken voor onze zorgverleners. Wij beschikken nu over de juiste en actuele gegevens van onze bewoonsters en hebben daardoor een goed hulpmiddel om aan de zusters de juiste zorg te bieden en bij te dragen aan een mooie passende levensavond.”

Qurius NV
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van bedrijfsapplicaties en IT-infrastructuren. Fundament voor deze oplossingen vormt de pakket- en platformsoftware van Microsoft. Qurius telt circa 700 medewerkers; het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. Vanuit de vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 1.700 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en fuseerde op 18 december jl. met Watermark tot Europa’s grootste Microsoft Dynamics-partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven