Ga naar hoofdinhoud

KiesZon aan de slag voor VCK Logistics, 1.890 panelen op terminal


KiesZon gaat medio november starten met de realisatie van een 1.890 panelen tellend zonnestroomproject voor logistiek dienstverlener VCK Logistics. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de start van het zonnestroomproject, dat na voltooiing ruim 500.000 kWh aan duurzame energie zal opwekken voor VCK.

VCK Logistics investeert in de duurzame energiecentrale omdat zij ervan overtuigd is dat duurzaamheid en logistieke processen samen moeten kunnen gaan. Dit betekent dat zij keuzes maken en initiatieven nemen die bijdragen aan het verminderen van milieubelastende bedrijfsvoering. Zo voldoen hun vrachtwagens aan de euro 5/6 standaarden, worden er elektrische heftrucks ingezet en kiest zij bewust voor samenwerkingen met partners die CO2 neutrale transportoplossingen bieden. Naast deze maatrelen op het gebied van MVO kiest VCK nu dus ook voor zonnepanelen als bron van alternatieve energie. Met de plaatsing van de 1.890 panelen zet het haar duurzame beleid kracht bij.

KiesZon, gespecialiseerd in de ontwikkeling, financiering, realisatie en het onderhoud van grootschalige zonnestroomprojecten, ontwikkelde voor het zonnestroomproject van VCK reeds de engineering en maakt zich nu op voor de realisatiefase.

De 1.890 zonnepanelen die KiesZon zal plaatsen voor VCK komen te liggen op het dak van een all weather terminal. De terminal is 30 meter hoog en reikt voor een deel over het water, operationeel en logistiek gezien een uitdagende opdracht voor KiesZon, dat met betrekking tot veilig werken wederom zal worden geadviseerd door een veiligheidskundige van CertificeringsAdvies Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven