Ga naar hoofdinhoud

Kansen in Roemenië


Voor logistiek dienstverleners en toeleveranciers is Roemenië de komende jaren een land om serieus rekening mee te houden. Roemenië is absoluut klaar voor het uitbesteden van logistiek, aldus Robin Martens, algemeen directeur van de Roemeense vestiging van Archicom in Boekarest.

Het thema uitbesteden stond centraal tijdens het eerste logistieke seminar medio maart in Boekarest. Samen met Trafic Media (uitgever van dé logistieke vaktijdschriften in Roemenië) verzorgde Archicom de organisatie en inhoud van het logistieke evenement dat druk werd bezocht. Ruim 85 procent van de tweehonderd bezoekers bestond uit supply chain managers en directeuren van Roemeense bedrijven, en slechts vijftien procent was afkomstig van West-Europese logistieke dienstverleners.

Netwerken

Uit de reacties op het programma, tijdens de rondetafel-discussie en vragen tijdens de persconferentie sprak veel waardering. Ook de sponsoren waaronder Centrum Transport, KLG Europe, DHL, ING, Cargo Partners, PWC Auditors & Accountants, bleken bijzonder enthousiast over het initiatief en vooral de kwaliteit van de bezoekers. Naast de inhoud werd het vooral het netwerken in de tentoonstellingsruimte tijdens de pauzes bijzonder op prijs gesteld door alle aanwezigen.

Investeringsvermogen

Eén van de conclusies van de dag is dat er een enorme behoefte is aan het uitbesteden van logistiek aan professionele partners. De denkwijze van de Roemeen in het algemeen, en de aldaar aanwezige kennis van logistiek en supply chain in het bijzonder, vraagt om specialistische kennis van buiten. Verder is er een grote behoefte aan investeringsvermogen en vooral gebrek aan logistiek geschoold personeel in Roemenië. Archicom S.r.l. ontwikkelde hiervoor enkele logistieke cursussen die vanaf 13 april starten in Roemenië.

Nog vijf seminars

Speciaal voor de Roemeense logistieke markt werd een portaalsite ontwikkeld die tijdens het seminar officieel is geopend door de heer Marian âurlea (General Manager of Romanian National Road Authority). Voorafgaand aan de opening hield de heer âurlea een presentatie over de ontwikkelingen van transport en logistiek in Roemenië.

Archicom S.r.l. en Trafic Media organiseren samen nog vijf seminars in de komende twee jaren. Het volgende seminar op 4 oktober 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven