Ga naar hoofdinhoud

Joris Keizers wint titel dankzij Proces Mining


Joris Keizers (45) mag zichzelf de kersverse ‘Logistiek Manager van het Jaar’ noemen. De Group operations manager bij Veco in Eerbeek won dankzij zijn vernieuwende en grensverleggende Proces Mining-techniek. Juryvoorzitter René de Koster: ”Deze toegepaste techniek heeft ons als jury overtuigd. Wij denken dat dit een fantastische tool is die je in heel veel organisaties kan gebruiken. Joris is hiermee één van de eersten geweest in deze tak. Het zou heel goed zijn als warehouses dit voorbeeld volgen.”

De finalisten op een rij, v.l.n.r. Olaf Vreeburg, Joris Keizers & Hugo van Goor

Als je beter begrip wilt krijgen van de prestatie van je orderpicking-processen, dan begin je met het verzamelen van de zogeheten timestamps. Deze zijn cruciaal en geven bijvoorbeeld aan wanneer er welke handelingen zijn uitgevoerd op een orderpickopdracht.
– Joris Keizers 


Keizers heeft naar eigen zeggen een fantastische avond beleefd en kijkt er naar uit om een ambassadeursfunctie in de sector te vervullen. De manager hoopt dat zijn techniek omarmt zal worden door de sector. “Een aantal mensen hebben me al gevraagd of ik wil vertellen wat Proces Mining voor hen kan betekenen.” Keizers zei eerder in een interview dat hij de verkiezing als een mooi kans zag om de techniek te introduceren in de logistieke sector in Nederland. “In de logistiek moeten we altijd over de grens blijven kijken voor nieuwe technieken, ook uit andere disciplines. Binnen de supply chain kijken we inmiddels over afdelingen, maar we moeten verder kijken dan dat.”

Productieproces verbeteren
Keizers is verantwoordelijk voor twee Veco fabrieken in Nederland en een in Engeland waar er precisie-onderdelen gemaakt worden. Om het productieproces slimmer te stroomlijnen ging hij zich verdiepen in de wereld van Big Data en Data Science. Iets wat hem vanuit zijn studie Econometrie is blijven interesseren. Uiteindelijk kwam hij uit bij Proces Mining. “Na een online cursus zag ik al snel wat de techniek voor Veco kon betekenen.” Bij Veco realiseerde hij er twee jaar geleden al een halvering van de doorlooptijd mee.

Wat is Proces Mining? 
Proces Mining maakt processen met animaties visueel inzichtelijk. Informatie is makkelijker te analyseren door gebruik te maken van data uit verschillende (ERP)databases. “Door het letterlijk in kaart brengen van een grote hoeveelheid data zie je met Proces Mining meteen de verkeersstromen in beeld en dus ook waar zich problemen bevinden.”

Toepasbaarheid in warehouses
Keizers: ”Het mooie van proces mining is dat het toepasbaar is op vrijwel alle processen, dus ook binnen warehousing. Als je beter begrip wilt krijgen van de prestatie van je orderpicking-processen, dan begin je met het verzamelen van de zogeheten timestamps. Deze zijn cruciaal en geven bijvoorbeeld aan wanneer er welke handelingen zijn uitgevoerd op een orderpickopdracht. Dan heb je eigenlijk al voldoende om hiermee te starten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven