Intospace en Sunrock bundelen krachten voor duurzame warehouses • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Intospace en Sunrock bundelen krachten voor duurzame warehouses


Intospace en Sunrock, landelijk marktleiders in respectievelijk de ontwikkeling van logistiek vastgoed en zonnestroominstallaties met bijbehorende duurzame energieoplossingen, hebben een strategisch partnerschap met elkaar gesloten.

Duurzaamheid is niet meer weg te denken, ook niet in logistiek vastgoed. Zonnepanelen zijn een belangrijke pijler hierin. Reden voor Intospace en Sunrock samen op te trekken. Binnen deze samenwerking zal Sunrock de ontwikkeling, bouw en exploitatie van zonnestroominstallaties voor haar rekening nemen. Intospace wordt zo in staat gesteld om klanten slimme energieoplossingen aan te bieden en de regie te voeren.

Sunrock gaat zijn expertise inzetten om de gebouwen van Intospace en de huurders te voorzien van energie, door middel van zonnedaken, slimme energiesystemen en bijvoorbeeld batterijoplossingen.

Logistieke gebouwen als energiehubs

“De inzet van logistieke gebouwen als energiehubs is één van onze speerpunten. Daar hoort een energiesysteem van de toekomst bij”, aldus Intospace-ceo Tim Beckmann. “Vroeger kregen onze gebouwen een stekker waarmee de energie van het net kon worden gehaald. Tegenwoordig voorzien we onze gebouwen van slimme energiesystemen. De gebouwen krijgen de mogelijkheid om energie op te wekken en op te slaan, en we voorzien in een geavanceerd energiemanagementsysteem waarin we met algoritmes bepalen hoe we de beschikbare energie het beste kunnen inzetten.”

Zonnedak

Maurits van Oranje. “Sunrock heeft de expertise in huis om voor Intospace de gehele ontwikkeling en exploitatie van het zonnedak voor haar rekening te nemen, terwijl Intospace de regie houdt over hoe de energie strategisch kan worden ingezet. Met dit partnerschap wordt het mogelijk om op deze basis veel nieuwe projecten met elkaar te realiseren.”

Albert Heijn en Hema warehouses

Het eerste ontwikkelingsproject van Intospace waarbij de samenwerking gestalte krijgt is de onlangs door Intospace opgeleverde ontwikkeling voor onder meer Albert Heijn en Hema op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Met de andere projecten die op de rol staan erbij gaan Intospace en Sunrock dit jaar samen zo’n 170.000 vierkante meter aan zonnedak opleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven