Ga naar hoofdinhoud

Intergamma bouwt mega distributiecentrum in Tiel


Intergamma bouwt, samen met ontwikkelpartner Montea, een nieuw distributiecentrum in Tiel. Het warehouse wordt één van de grootste van Nederland en vervangt de huidige vijf distributiecentra in Tiel.

Op het oude industrieterrein van glasfabriek AGC in Tiel bouwt Intergamma één van Nederlands grootste distributiecentra.  Het warehouse wordt voorzien van de ‘modernste’ mechanisatieoplossingen. Welke dat zijn is niet bekendgemaakt. Intergamma werkt in Antwerpen voor de e-commerce business al met Autostore.

Centralisering distributiecentra

Het nieuwe warehouse van het moederbedrijf van winkelketens Gamma en karwei krijgt een oppervlakte van circa 95.000 m². Vanuit het nieuwe distributiecentrum worden vanaf midden 2025 alle 360 bouwmarkten van GAMMA en Karwei in Nederland en België bevoorraad. Door het samenvoegen van de vijf huidige vestigingen in één groot distributiecentrum wil Intergamma efficiënter gaan opereren en zijn vervoersbewegingen reduceren.

BREEAM

Voor het nieuwe distributiecentrum wordt geen nieuwe locatie ontwikkeld, maar wordt schaarse ruimte hergebruikt. Op de plek waar tot 2015 de AGC Glasfabriek gevestigd was, verrijst tien jaar later dit duurzame distributiecentrum.

Het pand krijgt geen gasaansluiting en de 22.000 geplande zonnepanelen zullen naar verwachting circa 9.000 MWh aan elektriciteit leveren per jaar. Het pand dat wordt ontwikkeld door Montea moet het BREEAM Excellen label krijgen.

Keuze voor Tiel 

Intergamma is sinds 2001 op meerdere locaties in Tiel gevestigd waar op dit moment 200 mensen werkzaam zijn. Deze banen blijven op deze manier behouden. “Dat we deze nieuwbouw in Tiel kunnen realiseren, met onze vertrouwde medewerkers en partners, is voor ons een bewuste keuze. Tiel is centraal gelegen en goed bereikbaar en daarmee uiterst geschikt voor distributie naar ons uitgebreide winkelnetwerk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven