Instabox en Budbee gaan samen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Instabox en Budbee gaan samen


De twee van oorsprong Zweedse pakketbezorgingsbedrijven, Instabox en Budbee willen samen verder. De bedrijven hebben die intentie uitgesproken. Het nieuwe bedrijf Instabee gaan heten.

Instabox, dat recent nog Red je Pakketje inlijfde en Budbee, dat vol inzet op pakketkluizen, willen samen verder. De fusie zal een nieuw bedrijf vormen met meer slagkracht om te investeren in consumentgerichte en duurzame last-mile bezorgdiensten voor e-commerce, aldus de ondernemingen.

Instabox

Instabox werd in 2015 in Stockholm opgericht, en heeft een bezorgdienst uitgebouwd die met haar slimme geautomatiseerde pakketkluizen snel een van de meest gebruikte bezorgopties voor de Zweedse bevolking werd. Instabox heeft in 2021 thuisbezorging aan haar diensten toegevoegd en is actief in vijf landen (Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland en Duitsland).

Budbee

Budbee werd in 2016 opgericht om thuisbezorging voor consumenten slimmer, sneller en gemakkelijker voor consumenten te maken. Budbee heeft in 2020 de pakketkluizen toegevoegd en is actief in vijf landen (Zweden, Finland, Denemarken, Nederland en Belgié).

De twee bedrijven worden sinds het begin geleid door hun respectievelijke oprichters, die in de nieuwe vorm een actieve rol houden. In het nieuwe bedrijf zal Fredrik Hamilton, Budbee’s oprichter, de taak van CEO op zich nemen en Instabox’s oprichter, Alexis Priftis, zal Executive Chairman of the Board worden.

“Sinds het begin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven