Ga naar hoofdinhoud

Ingram Micro behaalt TAPA-A certificaat


Ingram Micro heeft het TAPA-A certificaat behaald. Hiermee behoort het bedrijf tot de logistieke kopgroep van Nederland. Met de kwaliteitsgarantie zet de distributeur onder andere in op de groeiende vraag vanuit prospects en bestaande klanten naar het uitbesteden van logistieke projecten.

Het TAPA-A certificaat waarborgt de beveiliging van goederen. Naast fysieke beveiliging (zoals camera’s, etc.), wordt ook gekeken naar processen. Te denken valt aan specifiek personeelsbeleid, registratie, interne controles en de wijze waarop vracht wordt vervoerd. De hoge kwaliteit van processen wordt daarnaast gewaarborgd door ISO 9001-2008.

Inmiddels geeft Ingram Micro ook inhoud aan Lean Logistics, een samenwerkingsverband met de Tilburg University. Daarbij gaat het om het streven naar continue verbetering. Verwachtingen van klanten komen daarbij samen met personeelswensen, waarbij de nieuwe processen worden gestroomlijnd langs de lat van optimale efficiëntie.

Een van de manieren om daar te komen is de bekende 5S werkwijze (scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren, stimuleren). Visual Management is een andere belangrijke methode. Daarbij wordt door presentatie eenduidigheid gecreëerd. Denk aan belijningen, duidelijke borden en bewegwijzering in het warehouse. In feite gaat het erom het magazijn in één oogopslag te ‘snappen’. Een laatste belangrijke methode is Kaizen (het Japanse woord voor ‘continu verbeteren’). Daarbij staat innovatie centraal door kleine groepjes medewerkers aan korte projecten te laten werken en zelf met verbeteringen te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven