ICT & Logistiek: smart glasses voor smart warehousing • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

ICT & Logistiek: smart glasses voor smart warehousing


Geheel in de geest van het beursthema ‘smart warehousing’ presenteerde onder meer WMS-aanbieder CIM een smart-glass-oplossing op de ICT & Logistiek in Utrecht.

De focus van het beursoptreden lag op de spraakgestuurde databril RealWear HMT-1, waarop CIM’s eigen picking app PROLAG®Go draait. De bezoekers konden de oplossing live testen op de CIM-stand en waren onder de indruk van het gebruiksgemak.

Maarten Janssen presenteert de oplossingen van CIM in het kader van een speciale WMS-tour.

Het beste van twee werelden

Door pick-by-voice en pick-by-vision te combineren, kunnen users van de voordelen van beide systemen profiteren. De door CIM ontwikkelde PROLAG®Go app draait op de databril. Deze ontvangt de informatie van het WMS-systeem PROLAG®World en toont alle informatie die relevant is voor de bestelling in realtime op de databril. Zo bestaat er een permanent overzicht van het soort, de locatie en de hoeveelheid van de te verzamelen goederen.

CIM Logistics informeerde de beursbezoekers van de andere voordelen van PROLAG®World. “Wij kunnen 96 procent van de wensen van onze klanten met onze standaardsoftware afbeelden. Daarbij kan de software, afhankelijk van de situatie, voor iedere klant individueel geconfigureerd worden”, aldus Maarten Janssen, logistics consultant bij CIM.

“Verder beschikt ons WMS over een geïntegreerd verzendsysteem. Dat vereenvoudigt de processen bij de verzendafhandeling en bij het transport. We kunnen goed productielogistiek in kaart brengen en zijn bovendien in staat om meerdere locaties in één installatie af te beelden. Ten slotte hebben wij ook veel ervaring in het aansturen van automatische opslagsystemen. Een heel breed pakket dus, waarmee internationaal al meer dan 10.000 users werken.”

Bekijk hier het eerste Logistica-dagjournaal over ‘smart warehousing’.

Logistics & Distribution, Dortmund

De volgende mogelijkheid om de oplossingen van CIM Logistics live op een beurs mee te maken, is de Logistics & Distribution op 12 en 13 februari in Dortmund.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven