Hyster wint FLTA milieuprijs • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hyster wint FLTA milieuprijs


Hyster Europa heeft de milieuprijs gewonnen in de UK Fork Lift Truck Association (FLTA) for Excellence Awards  voor haar bandenbesparende technologie. Deze technologie, die beschikbaar is op alle empty containerhandlers van Hyster, zorgt voor minder slijtage aan de banden, waardoor een aanzienlijke besparing op de operationele kosten kan worden gerealiseerd.

“We zijn zeer verheugd om de FLTA-prijs in ontvangst te nemen, aangezien deze de hoge kwaliteit van de technologische innovatie weergeeft die Hyster heeft bereikt op het gebied van bandenbesparende technologie”, zegt Julien Monteiro, area business director voor Hyster Europa, die samen met Brand Manager Kate Pointeau de prijs namens Hyster in ontvangst nam.

Deze bandenbesparende technologie is nu beschikbaar op Hyster 5-8 hoog empty containerhandlers. Bandenslijtage kan met een factor 3 worden verminderd op de voorbanden ten opzichte van de ‘oude’ technologie waarbij beide voorbanden naast elkaar aan dezelfde aandrijfas bevestigd zaten. Bij de nieuwe technologie is het differentieel bevestigd aan de wielen aan beide kanten van de aandrijfas, waardoor de wielen afzonderlijk van elkaar kunnen draaien. Hierdoor wordt de bandenslijtage geminimaliseerd.

Genomineerd
Deze nieuwe ‘bandenbesparende aandrijfas’ heeft bewezen dat deze de totale operationele kosten van empty containerhandlers aanzienlijk vermindert en werd genomineerd in zowel de categorie innovatie als de categorie milieu bij de Fork Lift Truck Association Awards for Excellence 2011, de meest prestigieuze heftruck prijs in de UK.

Jan-Willem van den Brand, product strategy manager voor Hyster Big Trucks vertelt: “De banden van grote containerhandlers zijn niet alleen heel duur en en vergen veel tijd om te verwisselen, maar produceren ook veel afval en belasten daarmee het milieu wanneer ze worden verwisseld.”

Emissienormen
Minder rubber afval is beter voor het mileu, helemaal wanneer dit gecombineerd wordt met de 15 procent brandstofbesparing die de nieuwe serie Big Trucks van Hyster realiseren door de nieuwe dieselmotoren die aan de Stage IIIB emissievoorschriften voldoen.

Het begeerde ‘Archie’ beeldje werd uitgereikt op de FLTA Awards for Excellence ceremonie op 12 februari in Birmingham, UK. In Nederland wordt Hyster exclusief vertegenwoordigd door Barloworld Intern transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven