Huhtamaki blij met Variostore • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Huhtamaki blij met Variostore


Verpakkingsspecialist Huhtamaki heeft met succes het eerste Vanderlande Industries Variostore HDS-systeem geïmplementeerd in de productie- en distributievestiging in Katowice (Polen). Het nieuwe systeem vormt een automatische consolidatiebuffer tussen de productie en het hoogbouw-palletmagazijn.

De vestiging in Polen produceert veel verschillende producten, waarvan gemiddeld zo’n 30 tot 40 verschillende types in de Variostrore worden opgeslagen. Na de productie worden volle dozen in het systeem geplaatst. Zodra er voor een volle pallet aan een bepaald product in de opslag staat, wordt deze partij in één keer uitgeslagen en naar een handmatige palletiseerzone gebracht.

800 dozen
Het systeem heeft opslagcapaciteit voor meer dan 800 dozen. De doorvoercapaciteit is meer dan 350 dozen per uur (dubbele cyclus). De installatie bestaat uit vier shuttles in één gang en één lift. Later zal de installatie nog worden uitgebreid met automatische palletisering.
Dankzij het nieuwe systeem kan Huhtamaki het beschikbare vloeroppervlak beter benutten en beter reageren op veranderingen in de werklast en variaties in orderpatronen. Ook kan men beter een grotere variëteit aan dozen afhandelen. Jaroslaw Bieszczad, financieel directeur van Huhtamaki: “Dit project is op tijd en conform de specificaties afgeleverd. Dankzij deze consolidatiefunctionaliteit hoeven we niet meer op de fabrieksvloer te sorteren en palletiseren. Wij zijn heel tevreden over deze oplossing.”

Veel klantorders tegelijk
Door de sterke groei van de productiecapaciteit werd een nieuw systeem noodzakelijk. Omdat er veel klantorders tegelijk worden geproduceerd, had Huhtamaki een flexibele oplossing nodig die geschikt was voor een grote variëteit aan orders en verschillende types dozen. Bovendien moest de nieuwe installatie in een zeer kleine ruimte passen. Conventionele conveyor-oplossingen waren minder geschikt voor de specifieke situatie van Huhtamaki. Vanderlande Industries ontwikkelde daarom een concept met het Variostrore HDS-systeem.

Kortdurende opslag
De Variostrore HDS is een belangrijke innovatie van Vanderlande Industries op het gebied van geautomatiseerde opslag. Variostrore HDS maakt deel uit van Vanderlande Industries’ Variostrore miniload product range. Variostrore HDS biedt een economische oplossing voor kortdurende opslag van orderdozen. Dozen worden automatisch in de vereiste volgorde aangeboden om op pallets te worden gestapeld. Het resultaat is snelle, efficiënte orderconsolidatie met minimale handmatige inspanningen. Het systeem is ontworpen met het oog op snelheid. Vanderlande Industries kan nu nieuwe en efficiëntere oplossingen aanbieden voor de material handling-wensen van klanten, met zeer hoge doorvoersnelheden van wel duizend bakverplaatsingen per uur, zoals ook het geval was bij Huhtamaki.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven