Ga naar hoofdinhoud

Hoe beveilig je je bedrijf beter?


Denk je wel eens aan de veiligheid van je bedrijfspand? Het is begrijpelijk dat dit niet dagelijks in je gedachten speelt, maar het kan slim zijn om je bestaande beveiligingsplan goed te bekijken en te kijken of er ruimte is voor verbetering. Ben je al bekend met een van deze methodes? Met de juiste aanpak kun je zelfs geld besparen op je verzekeringskosten. Lees verder!

Intercomsysteem

Een intercom systeem maakt communicatie op afstand mogelijk, voor zowel audio als video. Meestal bestaat zo’n systeem uit een buitenpost en een binnenpost. De buitenpost wordt vaak bij een deur of poort geplaatst en staat in verbinding met de binnenpost. Wanneer een bezoeker bij de buitenpost aanbelt, wordt er een signaal naar de binnenpost gestuurd. Met behulp van een intercomsysteem kan men zien wie voor de toegang staat, waarna er beslist kan worden of de bezoeker wel of geen toegang krijgt. Dit biedt een extra vorm van beveiliging en is zeer geschikt.

Installeer een alarmsysteem

De meeste bedrijfspanden hebben een alarmsysteem. Zonder de juiste code kan niemand de voordeur openen met dit systeem en bij meer complexere systemen bewaken bewegingssensoren de rest van het gebouw. Maar wat gebeurt er eigenlijk als het alarm afgaat? In een perfecte situatie reageert een professionele beveiligingsmedewerker onmiddellijk op de melding. Een snelle reactie is van groot belang, want anders kunnen de daders ontsnappen voordat iemand het doorheeft. Op dat moment kun je alleen nog vertrouwen op de beelden van beveiligingscamera’s (als die er zijn). Daarom is extra beveiliging altijd een goed idee.

Doe regelmatig controles

Weet je wie je bedrijf binnenkomt of wie je terrein betreedt? Met een goed opgezette receptie of portiersdienst zorg je ervoor dat alleen diegenen die echt een geldige reden hebben om binnen te zijn, toegang krijgen tot je bedrijf. Dit klinkt misschien wat strikt, maar een goed getrainde beveiliger kan moeiteloos het verschil herkennen tussen iemand die per ongeluk verdwaald is en iemand met minder oprechte bedoelingen.

Zorg dat je up-to-date bent

Om problemen te voorkomen met computerbeveiliging, is het slim om regelmatig de nieuwste updates te installeren. Hierdoor blijf je beschermd tegen bekende beveiligingsproblemen. Zorg ervoor dat je je besturingssysteem op je computer of laptop altijd up-to-date houdt. Vergeet niet om ook updates te installeren voor stuurprogramma’s en software/programma’s. Gebruik ook altijd de nieuwste versies. Dit is een belangrijke gewoonte om jezelf te beschermen, dus doe dit regelmatig. Wil jij de beveiliging van je bedrijfspand of magazijn verbeteren? Volg dan deze tips!

Dit is een gesponsord bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven