Ga naar hoofdinhoud

High-performance logistieke centrum voor grote kledingverkoper

Interoll Mr. Price Conveyors.

In Durban, Zuid-Afrika wordt een groot centraal logistiek centrum gebouwd. Dit high-performance distributiecentrum beslaat een totale oppervlakte van meer dan 60.000 m2 en biedt opslagcapaciteit aan meer dan 24.000 pallets. Elke minuut worden 250 dozen verplaatst. De Mr Price Group Limited, leverancier van kwaliteitskleding, huishoudelijke artikelen en activewear, heeft de system integrator Fortna Group opdracht gegeven voor het bouwen hiervan.

Om verdere groei mogelijk te maken, bouwde Mr Price een nieuw centraal materialhandlingcentrum in Durban ter vervanging van twee bestaande faciliteiten. Doel was het vinden van een schaalbare en holistische oplossing op basis van open standaarden, die bijdraagt aan het optimaliseren van processen en tegelijkertijd in hoge mate toekomstbestendig is.

System integrator Fortna Group werd gekozen om dit materialhandlingsysteem te ontwikkelen en te bouwen. Bij het zoeken naar een optimale oplossing werd door Fortna, in nauwe samenwerking met experts van Mr Price, eerst een breed scala aan mogelijke oplossingen en technologieën onderzocht, waarbij tevens geselecteerde referentieprojecten werden bezocht.

Complex project

Op basis van de bevindingen werd besloten om een volledig nieuwe oplossing te bouwen met de beste op de markt beschikbare producten. Vanwege de complexiteit van het project werd de lokale aanwezigheid van gecontracteerde partners nagegaan. Als leverancier van conveyorlijnen werd Interroll geselecteerd. Interroll is al meer dan 20 jaar permanent aanwezig bij een Zuid-Afrikaanse dochteronderneming. De conveyorlijnen die in de nieuwe 60.000 m2 faciliteit zijn geïnstalleerd, zijn gebaseerd op het Modular Conveyor Platform (MCP) van Interroll. De stuwdrukvrije transportbanen maken gebruik van het flexibele en efficiënte MCP met geïntegreerde RollerDrive en MultiControl technologie van Interroll.

Werner Pelser, Group Logistics Director bij de Mr Price Group, lichtte de keuze van de partners door de groep als volgt toe: “We hebben een infrastructuur geïmplementeerd waarmee Mr Price zich verder kan ontwikkelen en de groeicurve van de afgelopen 28 jaar kan doorzetten. Aangezien dit consolidatieproject de twee vroegere faciliteiten nu samenbrengt in één faciliteit, wilden we dit project samen uitvoeren met een partner die dit al eerder heeft gedaan op andere locaties. Direct daaraan gekoppeld is uiteraard de apparatuur die we in de faciliteit toepassen. Daar kozen we vooral voor de allerbeste apparatuur in de beste prijsklasse.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven