Hackathon aanzet voor innovatieve e-fulfilment • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hackathon aanzet voor innovatieve e-fulfilment


De logistieke en e-fulfilment-sector profiteert nog te weinig van de kansen die digitale technologie biedt, stelt e-Fulfilment Hub. Daarom organiseert het samenwerkingsverband op vrijdag 8 juni 2018 een hackathon op het gebied van ICT en e-fulfilment. Tijdens een tien-uur durende marathon zullen logistieke professionals, ICT-specialisten en studenten samenwerken aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor uitdagende business cases op het gebied van ICT, Internet of Things en e-fulfilment.

De hackathon is een uniek event waarin op innovatieve wijze kennis wordt verzameld en het vakgebied verder wordt ontwikkeld. In de ECI Cultuurfabriek te Roermond gaan logistieke professionals, ICT-specialisten en studenten (van onder meer Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen) aan de slag om oplossingen te realiseren voor uitdagende business cases en vraagstukken uit het bedrijfsleven. Samen zoeken zij in teamverband naar creatieve oplossingen op het snijvlak van logistiek en ICT. Deelnemers worden uitgedaagd om binnen tien uur met innovatieve adviezen te komen.

Digitalisering biedt kansen
De offline en online wereld raken steeds meer met elkaar verbonden en digitale technologieën dringen alsmaar dieper door in de samenleving. Dit geldt zeker voor de retailsector, want consumenten winkelen bijna alleen nog maar via het internet waardoor online webwinkels snel groeien en fysieke winkels in hoog tempo uit het straatbeeld verdwijnen. Ook voor de logistieke sector biedt digitalisering kansen. Het analyseren van grote hoeveelheden Big Data, het koppelen van managementsystemen van logistieke partijen en webshops en het via ‘Internet of Things’ transparanter maken van logistieke processen, vormen hiervan prachtige voorbeelden.

Nauwelijks innovatie in traditionele logistieke sector
Om op deze kansen in te spelen worden echter nieuwe kennis en competenties gevraagd van logistieke bedrijven en hun werknemers. Binnen veel logistieke bedrijven zijn deze momenteel echter nog onvoldoende voorhanden, stelt het samenwerkingsverband. De kansen van digitalisering voor de supply chain worden daardoor tot op heden nauwelijks benut en nieuwe technologieën worden nog amper ingezet. Internet of Things (IoT), oftewel het verbinden van apparaten met het internet, kan bijvoorbeeld worden ingezet voor het integreren van informatiestromen en het optimaliseren van transportplanning, maar er zijn nog slechts weinig bedrijven die van deze mogelijkheid gebruik maken.

Over e-Fulfilment Hub
e-Fulfilment Hub is een samenwerkingsverband van elf ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen uit de Keyport-regio. De initiatiefnemers – Dimass, HC Distributie, Moonen Packaging, Thijs Logistiek, Wetron Transport & Logistics, Bluehub, DHL Parcel, OML, Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen– hebben zich onder de vlag van Keyport 2020 verenigd om kennis en kunde over e-fulfilment verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven