Grootste vrieshuis ter wereld na overname van 880 miljoen euro • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grootste vrieshuis ter wereld na overname van 880 miljoen euro


Lineage Logistics neemt Preferred Freezer Services over. Volgens The Wall Street Journal betaalt Lineage Logistics meer dan 880h miljoen euro voor de concurrent en mag men zich nu de grootste logistiek dienstverlener in de wereld van de koel- en vrieshuismarkt noemen.

Americold Logistics

Door de overname zal Lineage meer dan 1,3 miljard kubieke meter aan opslagruimte exploiteren. Dat doet men bij meer dan 200 bedrijven verspreid over drie continenten. Americold Logistics was volgens informatie van onderzoeksbedrijf Global Cold Chain Alliance (GCCA) vorig jaar met bijna 900 miljoen kubieke meter het grootste koel- en vrieshuis ter wereld, maar wordt nu dus gepasseerd door Lineage.

Walmart

Het in 2008 opgerichte Lineage Logistics levert koel- en vrieshuizen voor onder meer supermarktketen Walmart, vleesverwerker Tyson Foods, levensmiddelenbedrijf General Mills en voedseldistributeur Sysco.

Preferred, de derde grootste specialist van de wereld in de opslag van koel- en vriesproducten, zegt eveneens beter te worden van de overname. “We groeien nu toe naar een volgend niveau. We vergroten ons bereik en breiden onze innovatiemogelijkheden uit”, reageert Preferred-CEO John Galiher

Groeiende markt

De wereldwijde koel- en vrieshuismarkt groeit. In 2017 vertegenwoordigde deze markt volgens onderzoeksbureau MarketsAndMarkets een waarde van omgerekend 15,8 miljard euro en deze waarde zal in 2022 zijn gestegen naar circa 25,5 miljard euro. Dat is een jaarlijkse groei van ongeveer tien procent. In Nederland is Kloosterboer het grootste koel- en vrieshuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven