Ga naar hoofdinhoud

Groothandel schaft horizontale carrousel aan


De Belgische groothandel voor sanitair en verwarmingsonderdelen Schrauwen heeft een horizontale carrousel oplossing van Kardex Remstar aangeschaft.

Doel is snel en flexibel orderpicken. De groothandel uit Herentals, België levert 24-uurs service en biedt nachtleveringen voor de spare parts. Voor ongeveer 15.000 kleine onderdelen in bakken en dozen werd de juiste opslag- en orderverzameloplossing gevonden in 6 horizontale carrousels van Kardex Remstar. Een combinatie van pick- en put-to-light en batchpicking stelt één operator in staat om tegelijkertijd 20 klantorders met een hoge nauwkeurigheid te verzamelen. In het algemeen verzamelen bij Schrauwen 2 operators de orders, maar tijdens piekmomenten kan dit verhoogd worden tot 6 operators. Voorheen werd gewerkt met een conventioneel legbordensysteem voor het orderverzamelen. Maar met 15.000 stock keeping units (SKU’s) variërend in omvang en gewicht, voldeed dit statische opslagsysteem niet meer. Met de horizontale carrouseloplossing kan Schrauwen 2.000 orderregels per dag verwerken en circa 100 zendingen per dag gereedmaken, die worden uitgeleverd met negen vrachtauto’s , ook ’s nachts.

Bekijk de video
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2JueXy_MXjg

De video toont het principe van de horizontale carrousel.

WMS
Het gehele systeem wordt aangestuurd door de warehouse management software van Kardex Remstar. Bij Schrauwen heeft het nieuwe goederen-naar-de-man- principe geleid tot hogere prestaties. Het warehouse management systeem van Kardex, is geïntegreerd met het ERP-systeem van de klant en stuurt het ontvangstproces en de orderverwerking aan. Dit system wijst artikelen toe aan zowel de horizontale carrousels als de andere opslaglocaties, houdt voorraadniveaus in de gaten en rapporteert alle transacties aan het ERP-systeem zodat de klant volledige grip op de voorraadniveaus heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven