Groen congres over stadslogistiek • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Groen congres over stadslogistiek


Nijmegen mag zich een jaar lang de groenste hoofdstad van Europa noemen. Vanwege deze erkenning en het 10-jarig bestaan van Binnenstadservice Nederland wordt op 16 april het congres ‘Growing Green City Routes’ in Nijmegen gehouden. Op deze dag komen alle aspecten van slimme, efficiënte stadslogistiek aan de orde. De insteek is praktisch en concreet gericht op vertegenwoordigers van gemeenten, vervoerders en verladers. Uitwisseling van operationele kennis en ervaring op dit gebied staat centraal.

Binnenstadservice is een stadslogistiek servicecentrum aan de rand van diverse steden in Nederland. Vanaf daar worden de goederen gebundeld en met een schoon voertuig afgeleverd. Inmiddels werkt deze organisatie samen in de Goederenhubs groep Nederland. Vergelijkbare bedrijven, elders in Europa hebben ook ervaring opgedaan met het bundelen van goederen om de stadslogistiek efficiënter en slimmer te maken. Ook zij zijn te horen en te zien op 16 april in Nijmegen.

Samenwerken voor meer impact in de stad

De uitdaging voor de komende tijd, Zero Emissie Stadslogistiek in 2025, kan worden gehaald door kennis en ervaring te delen. Alle betrokkenen zijn nodig om kracht bij te zetten voor de doorgroei in de komende jaren. Werken aan meer impact voor de stad is de volgende opgave. De urgentie is groter dan ooit, zowel op luchtkwaliteit als op energietransitie. Samenwerken is daarbij van groot belang. Alle aspecten van bundelen in stadslogistiek worden in de workshops aangepakt: de ideale Goederenhub, de contracten die moeten worden afgesloten, wat een slim IT platform hierin kan betekenen, het lokale logistieke beleid, informatie over schone voertuigen en ‘last but not least’, wat wil de consument eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven