Ga naar hoofdinhoud

Goud voor MVO-beleid Moonen Packaging


Verpakkingsspecialist Moonen Packaging heeft de ‘Gold status’ voor haar MVO-beleid ontvangen van EcoVadis, wereldwijd platform voor de registratie en validatie van duurzame prestaties. Twee jaar geleden bereikte Moonen nog de zilveren rating.

Met het bereiken van de gouden status mag Moonen zich tot de beste vijf procent rekenen van alle onderzochte deelnemers die bij EcoVadis zijn aangesloten. EcoVadis onderzoekt en beoordeelt leveranciers aan de hand van beleid, initiatieven en resultaten op het gebied van supply chain, milieu, arbeidsomstandigheden en eerlijke handelspraktijken.

Ketenregisseur

Met het behalen van de gouden status onderstreept Moonen haar rol als ketenregisseur. “We rollen ons MVO-beleid uit naar partners en leveranciers in de keten”, vertelt Leon Simons, COO van Moonen. “Zo voldeed ons beleid twee jaar geleden al aan ISO 14001, nu verwachten we ook dat leveranciers aan deze certificering voldoen. Net als onze klanten zijn wij ook erg kritisch en stellen we steeds strengere eisen aan onze leveranciers.”

Mooi vervolg

Simons is erg tevreden met het behalen van de gouden plak. “Je kunt als koploper op MVO-gebied nog zo hard roepen dat je goed en groen bezig bent, maar het zegt veel meer als EcoVadis je deze gouden status toekent. Als onafhankelijke club heeft EcoVadis de meeste aangesloten leveranciers en inkopende partijen. Deze gouden medaille is een mooi vervolg op het verdienen van de MVO Prestatieladder niveau 4 eerder dit jaar”, aldus Simons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven