Ga naar hoofdinhoud

Goodman realiseert warehouse UPS in Venlo


De Goodman Group gaat op Venlo Trade Park Noord een modern logistiek pand ontwikkelen voor logistiek dienstverlener UPS Supply Chain Solutions. Het nieuwe warehouse meet 10.000 m2 en zal worden gebruikt voor klanten in de hightech sector. Met het nieuwe onderkomen, dat in eerste instantie wordt gehuurd voor een periode van tien jaar, versterkt UPS zijn reeds vijftien jaar durende aanwezigheid in deze regio. De bouw is eind juni begonnen. Oplevering staat gepland voor december 2012.
Passend bij Goodman’s streven naar duurzaamheid zal het project een aantal duurzame kenmerken krijgen, zoals energiezuinige T5-verlichting, goede dak- en wandisolatie, ramen voor een optimale benutting van daglicht, dubbele beglazing, infraroodradiatoren en geïsoleerde docklevellers en dockdeuren.

Het Trade Park Noord in Venlo heeft een strategische ligging, vlakbij de A67 en A73, ligt op 10 km van het treinstation van Venlo en naast de geplande uitbreiding van het spoorwegtraject. De luchthaven van Düsseldorf ligt op 65 km, Schiphol op 140 km, de haven van Rotterdam op 150 km en de haven van Antwerpen op 125 km.
Stephan Satijn, wethouder Economische Zaken van de gemeente Venlo, licht toe: “Met meer dan vijfduizend hectare aan reeds ontwikkelde of in aanbouw zijn de logistieke parken maakt de regio Venlo een explosieve groei door. Het verheugt me enorm dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om zich hier te vestigen. We hebben veel te bieden, zoals een goede infrastructuur, een logistiek knooppunt voor Europa in Nederland, volop ruimte en een gunstig belastingklimaat.”
In Trade Park Noord ontwikkelde Goodman eerder meer dan 120.000m2 aan moderne logistieke distributiefaciliteiten voor DSV, Stryker en Danone. Na afronding van de bouw zal het pand worden aangekocht door het door Goodman beheerde Goodman European Logistics Fund (GELF), waarbij Goodman verantwoordelijk blijft voor het asset- en vastgoedmanagement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven