Ga naar hoofdinhoud

Goodman breidt uit in Centraal-Europa


De wereldwijde vastgoedgroep Goodman vergroot zijn aanwezigheid in groeimarkt Centraal-Europa. Volgend jaar zal Goodman 220.000 m² aan hoogwaardige distributiecentra ontwikkelen in Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Roemenië.

In eerste instantie concentreert Goodman zich op markten als Boedapest, Praag, Bratislava en Boekarest. De activiteiten van Goodman in Centraal-Europa worden per land aangestuurd door een lokaal team, met Boedapest als hoofdkantoor voor de regio. Goodman ontwikkelde tot nu toe bijna 85.000 m2 aan vastgoedoplossingen in Centraal-Europa, waaronder 47.000 m2 in Hongarije voor Oost-Europese logistieke spelers als Bertrans en HOPI en 38.000 m2 in Tsjechië op maat voor Hellmann PKZ en BAXGlobal.
 
Groei en bloei
Op dit moment ontwikkelt Goodman 22.000 m² logistieke ruimte in Gyál, nabij Boedapest en 180.000 m² in de logistieke hub Senec nabij Bratislava in Slowakije. Het centrum bestaat uit magazijn- en kantoorruimte bedoeld voor opslag, distributie en de productie van verlichtingsproducten. Hiervan wordt ruim 160.000 m2 op speculatieve basis ontwikkeld. Zsombor Török, country manager van Goodman Centraal-Europa: “We zien dat internationale bedrijven hun productie en logistieke activiteiten blijven verplaatsen naar Centraal-Europa. De bloeiende economie, toenemende koopkracht, groeiende industrie en uitstekende geografische ligging maakt van de regio een aantrekkelijke vestigingsplaats. Door op speculatieve basis distributiecentra te ontwikkelen springen we in op de groeiende vraag naar logistiek vastgoed in Centraal-Europa. Op die manier kunnen we zowel bestaande als nieuwe klanten op korte termijn van hoogwaardige logistieke panden voorzien.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven