Ga naar hoofdinhoud

Genomineerden Verpakkingsketen Prijs bekend


Innoveren in de keten is de sleutel tot succes. Dit bleek tijdens de bekendmaking van de genomineerden voor de Nederlandse Verpakkingsketen Prijs 2007 op woensdag 4 april tijdens de verpakkingsbeurs Empack 2007 in ’s-Hertogenbosch.

Vijf ketens, opererend vanuit een breed scala aan markten, zijn genomineerd en storten zich nu in het strijdgewoel voor de felbegeerde trofee. De ketens strekken zich uit van de verkooporganisatie via de ontwerper en fabrikant tot en met de leverancier van de verpakkingen en zelfs de verpakkingsmachines. Al deze ‘schakels’ in de keten zijn nodig om uiteindelijk van het verpakte product een succes te maken.
Tot de deelnemende verkooporganisaties behoren onder meer CoopCodis en Superunie, maar ook het business-to-business gerichte Lightweight Containers. De fabrikanten van verpakte producten hebben zich ook niet onbetuigd gelaten: zo doen onder meer Koninklijke Grolsch, Aldipro en Punch Graphix mee. Minder bekend voor het grote publiek zijn de ondernemingen verderop in de keten, zoals Zwapak BV, Fintegra Consultancy BV en Houtbewerking en Verpakkingsindustrie Schijndel BV.

Meest innovatief
Wie uiteindelijk als winnaar uit de bus komt, zal blijken op donderdagavond 29 november in het World Trade Center in Rotterdam. Dan vindt het 6e Nationale Verpakkingsinnovatie Diner plaats. Alle genomineerde ketens zijn daar met hun deelnemende ondernemingen aanwezig. De winnaar is die keten, waarvan de samenwerking door de jury als het meest innovatief wordt beoordeeld. De keuze wordt gemaakt door een vakjury waarin de hoofdredacties van de belangrijkste vaktijdschriften op het gebied van verpakken zijn opgenomen. Juryvoorzitter dit jaar is Jack Kwakman, hoofdredacteur van Pakblad. Er wordt ook een Publieksprijs toegekend: die gaat naar de verpakkingsketen die de meeste internetstemmen vergaart. Vanaf 1 oktober kan iedereen hiervoor stemmen op de website van het Nederlands Verpakkingscentrum, www.nvc.nl. Er kan gestemd worden tot en met 23 november middernacht.

De spelregels
De Nederlandse Verpakkingsketen Prijs 2007 wordt uitgereikt aan maximaal zes mensen – en hun ondernemingen – die de afgelopen periode met een succesvolle ketensamenwerking een verpakt product hebben gerealiseerd in de Nederlandse markt. Ieder bedrijf representeert in principe één schakel in de verpakkingsketen:
• De retailer en/of distribuerende handel
• De designer-ontwerper, grafisch en/of 3D
• De fabrikant van het verpakte product c.q. de verpakker/vuller
• De leverancier van de primaire verpakking en/of de accessoires
• De leverancier van de transportverpakking en/of logistieke dienstverlener
• De leverancier van de verpakkingsmachine en/of verpakkingslijn

Zes deeltrofeeën
De trofee van de Nederlandse Verpakkingsketen Prijs bestaat uit zes deeltrofeeën. Iedere deeltrofee is gemaakt van een transparant materiaal waarin via een speciaal procedé een metalen schakel is gegoten. Ieder van de zes winnende mensen met hun onderneming ontvangt een deeltrofee; gezamenlijk representeren de deeltrofeeën de gehele keten.
De Nederlandse Verpakkingsketen Prijs is vier jaar geleden ingesteld door het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) in Gouda om de samenwerking te stimuleren in de verpakkingsketen, van grootwinkelbedrijf tot grondstofleverancier. Het NVC is opgericht in 1953 en is de enige ketenvereniging in Nederland op het gebied van verpakken. Met ruim 540 lidbedrijven en een netwerk van 12.000 professionals is de vereniging voortrekker in informeren, innoveren, opleiden en trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven