Ga naar hoofdinhoud

Gam Bakker heeft meer grip met Qurius


Logistiek dienstverlener Gam Bakker heeft de diverse gekoppelde systemen waarmee het tot voor kort werkte, ingeruild voor het standaardplatform Microsoft Dynamics NAV van Qurius. Het systeem wordt aangevuld met de branchespecifieke oplossing Q-Logistics voor logistieke dienstverleners en transportbedrijven.

Q-Logistics biedt Gam Bakker, naast een volledig ERP-systeem in het eerste stadium, ook complete functionaliteit op het gebied van transportmanagement en in een later stadium op warehousemanagement.

Meer grip
De logistiek dienstverlener had behoefte aan meer grip op zijn bedrijfsprocessen en aan betere stuurinformatie, van zowel de financiële als de logistieke stromen. Met het nieuwe systeem zijn beide stromen geïntegreerd in één totaaloplossing. Eric Steltenpool, mede-eigenaar van Gam Bakker, zegt over het nieuwe systeem: “We kunnen nu door kortere en directere communicatielijnen beter informatie uitwisselen met onze klanten.”

Expertise
Gam Bakker koos voor Qurius na een uitgebreide selectieprocedure. De keuze was onder meer gebaseerd op de expertise van Qurius op het gebied van transport- en warehousemanagementsystemen (TMS / WMS). Van de TMS/WMS-leveranciers die Nederland tot hun thuismarkt rekenen, deed Qurius in 2007 de meeste TMS/WMS-implementaties. Dit blijkt uit een onderzoek van IT-dienstverlener Capgemini. Eric Steltenpool: “Qurius kon ons een breed pakket met ongekend veel mogelijkheden leveren. Een dergelijk pakket hadden wij nodig, omdat we momenteel een sterke groei doormaken op zowel transport- als warehousegebied. Het nieuwe systeem vormt een goede basis voor al onze logistieke activiteiten, voor ‘morgen’ maar zeker ook met het oog op de verdere toekomst.”

Fijnmazige distributie
Logistiek dienstverlener Gam Bakker uit Middenmeer is gespecialiseerd in zowel nationale als ook internationale distributie, onder meer naar Frankrijk, de UK, Ierland en Duitsland. Geconditioneerde, fijnmazige distributie is het specialisme van Gam Bakker. Daarnaast is het bedrijf zich steeds meer gaan toeleggen op het aanbieden van warehouse- en daaraan gerelateerde activiteiten. Hiervoor heeft het 2 jaar geleden een nieuw multifunctioneel warehouse langs de snelweg A7 betrokken.

2.800 klanten
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 1.000 medewerkers; het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 2.800 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Qurius is door Microsoft benoemd tot wereldwijde Microsoft Dynamics Partner of the Year 2007.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven