Fronius heeft primeur met Open Shuttle Fork van Knapp • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Fronius heeft primeur met Open Shuttle Fork van Knapp


Fronius, de Oostenrijkse batterijspecialist automatiseert zijn pallettransport met de Open Shuttle Fork van Knapp. Hiermee is het bedrijf de eerste onderneming die de autonomous mobile robots van Knapp inzet in zijn operatie.

Knapp heeft zijn eigen autonomous mobile robots op de markt gebracht. Fronius heeft de primeur. De bestaande productiehal van 41.000 m² in het Oostenrijkse Sattled werd vorig jaar uitgebreid met een hal van 28.000 m². Tien van KNAPP’s Open Shuttles – een ander AMR-model – vervoeren al enige tijd containers op de site. Om het pallettransport bij de bevoorrading van de productie te optimaliseren en de ruimte in de hal efficiënter te gebruiken, koos Fronius voor de Open Shuttle Fork van Knapp.

Kostenefficiënter

Peter Hubl, Teamleider voor Logistiek, Automatisering en Onderhoud bij Fronius International: “Het KNAPP-systeem geeft een grote mate van autonomie. Het nieuwe automatiseringssysteem stelt ons in staat om zelfstandig veranderingen op onze locatie door te voeren en onze productiecellen uit te breiden. Dit maakt ons sneller en kostenefficiënter in onze hele operatie in vergelijking met andere systemen.”

Partner

Dat juist Fronius als eerste bedrijf de AMR’s inzet is geen toeval. KNAPP en Fronius hebben een lange geschiedenis van samenwerking. Sinds enkele jaren worden Fronius laadapparaten gebruikt voor de Open Shuttles. Fronius werkte samen met KNAPP om de eerste Open Shuttle Fork te ontwikkelen.

In de fabriek in Sattled zijn zestien Open Shuttle Fork robots actief die de goederen-in en goederen-uit gebieden automatisch verbinden met de productiecellen en interne transporttaken afhandelen. Evenveel laadstations voorzien de mobiele robots van stroom.

Innovatieve software voor geautomatiseerd pallettransport

De gecentraliseerde besturing van de robots wordt gedaan door KiSoft FCS (Fleet Control System) van KNAPP. Het maakt via een interface verbinding met het klantensysteem en bestuurt de vloot, beheert de opslag- en ophaalbewegingen van de pallets en de toevoer naar de productiecellen. Transportopdrachten worden verzonden vanaf de GUI-stations, die webgebaseerd zijn en zich in de buurt van alle opslaglocaties bevinden. Dit omvat een dashboard dat een visueel overzicht geeft van alle kerncijfers voor de Open Shuttle Fork en betekent dat Fronius overzicht heeft over alle robots die in bedrijf zijn.

De autonome mobiele robots worden zowel in de bestaande hal van 41.000 m² als in de noordelijke uitbreiding van 28.000 m² ingezet. Ze verplaatsen zich ongehinderd tussen de twee gebouwen en sturen via WLAN een signaal naar het poortcontrolesysteem om de poorten te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven