Ga naar hoofdinhoud

Fource Logistics introduceert slimme technieken om veiligheid te vergroten (Podcast)


Fource Logistics centraliseert zijn warehouse operatie. De vernieuwde aanpak wordt ook aangepakt om de veiligheid in warehouse nog verder te verbeteren. Slimme technieken worden daarbij niet geschuwd. Enid Bergval, safety & health manager bij Fource Logistics en Jan Hommes, directeur BMWT gaan in deze podcast dieper in op de pijlers machine en omgeving.

Een nieuw warehouse bouwen en zo inrichten dat ook de veiligheid er op vooruit gaat. Dat is in een notendop de aanpak die Fource Logistics onder aanvoering van Enid Bergval, safety & health manager nastreeft.

Fource Logistics is een logistiekbedrijf in de automotive industry, aftermarket. Het bedrijf levert auto-onderdelen aan garages. Het bedrijf heeft momenteel zes magazijnen, dat aantal wordt teruggebracht naar één centraal magazijn in Berkel en Roderijs van 50.000 vierkante meter.

Dat geeft uitdagingen qua warehousing en dus ook op het onderdeel veiligheid. Bergval: “Zeker, denk aan meer verkeersbewegingen, meer  mensen en daarom proberen we het magazijn als zodanig in te richten, zodat het eigenlijk zonder bijzonderheden over kan gaan.”

Bergval aan haar team schuwen slimme techniek niet: “We hebben trucks rijden die geprogrammeerd kunnen worden. We hebben een systeem waarbij je alleen een truc kan starten waarvoor je geautoriseerd bent en je wordt geautoriseerd afhankelijk van waarvoor je getraind bent. Wij werken binnen ons magazijn met een inductielijn.

Dus als de trucks in de gang rijden, kunnen ze inloggen op de inductielijn waardoor hij niet meer kan bewegen.  Hij kan eigenlijk alleen vooruit en in een slakke gang kan hij achteruit.”

Jan Hommes, directeur BMWT: “Dat is wel het mooie van dit voorbeeld.  Een nieuw magazijn bouwen, state of the art.  En dan ook nadenken, wat kan ik al meteen gaan gebruiken om dat veilige gedrag op een natuurlijke manier mogelijk te maken. Als je vanaf begin dingen strak inregelt en de technische hulpmiddelen goed gebruikt, dan zit je hele mooie stappen.”

Beluister meer podcasts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven