Foto-serie: Compacte stapelaar van Still & Hyster • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Foto-serie: Compacte stapelaar van Still & Hyster


Still lanceert een nieuwe serie van drie meeloopstapelaars. Naast de basisuitvoering, de ECV 10, worden een compacte C-variant en een model met initiaalheffing, de ECV 10i, gepresenteerd op de CeMAT 2018. Hyster heeft deze maand ook een nieuwe reeks stapelaars geïntroduceerd.  Zowel de de S1.0-1.2E-serie van Hyster als de Still-serie, richt zicht op het stapelen, opslaan, transporteren of orderpicken in krappe ruimtes, zoals smalle gangpaden in het warehouse. 


Foto-serie Still ECV-10(i)-(c)

Foto-serie  Hyster S1.0-1.2E

Toepassing
De nieuwe stapelaars van Still zijn ontworpen voor de lichtere inzet, bijvoorbeeld in de detailhandel, of voor sporadisch gebruik in een magazijnomgeving. Ook meldt de fabrikant dat de nieuwkomers kunnen worden ingezet als mobiele werktafel, bijvoorbeeld bij sorteerstations, of voor lichte orderpick-werkzaamheden.

De stapelaars van Hyster zijn uiteraard ook geschikt voor de detailhandel, zoals doe-het-zelfzaken of supermarkten. Hyster rept over een snelle handelingssnelheid die bijdraagt aan de productiviteit in opslagruimtes. De Hyster-stapelaar biedt ondersteuning  in ‘het samenstellen van pakketten, assemblage, productieprocessen of lijnaanvoeractiviteiten.’

Hefcapaciteit
De maximale hefcapaciteit van de ECV 10 van Still bedraagt 1.000 kg. De ECV 10i met initiaalheffing kan tot 1.200 kg transporteren. Elektrisch rijden, heffen en dalen verhogen hierbij de omslag-prestaties. Met hefhoogtes tot 3,2 meter wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. De S1.0E-1.2E-serie van Hyster kan tevens ladingen heffen tot maximaal 1200 kg. De standaard hefhoogte is 3,5 meter. Bij lichtere ladingen kan dit oplopen tot een hoogte van maximaal 4,18 meter.

Zicht
Hyster & Still claimen uitstekend zicht door de mast, waarbij de de vorken duidelijk zichtbaar zijn. DE ECV 10 van Still is uitgerust met een tele-mast en een mono-mast bij de C-variant. Hyster meldt dat de rijsnelheid van hun stapelaar-range is beperkt tot 6 km/u.

Compacte maatvoering
Beide stapelaars kenmerken zich door een compacte bouw. De compacte afmetingen van de stapelaars van Hyster en Still weerspiegelen zich onder meer in de geringe gangpadbreedte, van slechts 2.2 meter, en een draaicirkel van 1,4 meter. Voor het C-model van Still zijn de afmetingen nog wat aangescherpt: respectievelijk 2.1 meter en 1,3 meter.  

Optioneel 
De stapelaars van Hyster is verkrijgbaar met een eentraps FFL-mast (Full Free Lift) of twee-traps NFL-mast (Non-Free Lift). Toegang tot de truck via een pincode is ook en optie. De truck kan ook gereedgemaakt worden voor coldstore-toepassingen. Verder zijn er opties voor last- en aandrijfwielen en kan de truck worden voorzien van een tracker-systeem. Dit systeem geeft inzicht in de prestaties, zoals kostenbeheer, productiviteit en impactregistratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven