Ga naar hoofdinhoud

Fors meer investeringen in e-commerce vastgoed


In 2014 werd 19,8 miljard euro geïnvesteerd in magazijnen en distributiecentra. Dat is 34 procent meer dan in 2013. Dat er meer wordt geïnvesteerd in logistiek vastgoed, heeft vooral te maken met de groei van e-commerce.

De meeste investeringen werden gedaan in Groot-Brittannië (7,9 miljard euro). Zo krijgt e-tailer Amazon een gigantisch nieuw magazijn in de ‘gouden distributiedriehoek’ in de Midlands. Relatief gezien zouden de bestedingen vorig jaar het sterkst zijn toegenomen in Ierland, Finland en Spanje.

Ook in Nederland schieten de nieuwe e-fulfilmentcentra als paddenstoelen uit de grond. Te denken valt aan het in aanbouw zijnde dc voor Wehkamp.nl in Zwolle en het nieuwe pand voor Coolblue op Prologis Park in Tilburg. De Belgische Heylen Groep ontwikkelt momenteel een 13 hectare groot dc op Trade Port Noord in Venlo, een logistieke hotspot waarvan de populariteit stijgende is. Zuid-Nederland bezet een vierde plek op een onlangs gepubliceerde lijst van PricewaterhouseCoopers met de beste locaties voor e-fulfilmentcentra. Rijnland Palts staat op de eerste plek, gevolgd door respectievelijk Saarland en Wallonië. West-Nederland neemt de vijfde positie in op de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven